Ελληνοαλβανική μεθόριος: Αλλάζει η απειλή – Οδηγίες Στεφανή (φωτογραφίες)

Τον επανακαθορισμό της απειλής στα σύνορα με την Αλβανία ζήτησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής από τους διοικητές της 8ης Μεραρχίας.

Ζήτησε εμφατικά να προσδιορίσουν τα σημεία εκείνα τα οποία θα επέμβουν και να βελτιώσουν τη λειτουργία των Μονάδων και του Σχηματισμού με βάση αυτά.

Αφήνοντας να εννοηθεί αλλαγές στο θέμα της εθνοφυλακής, έκανε λόγο για «νέα φιλοσοφία στον τομέα της επιτήρησης» σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τέλος επανέφερε στο προσκήνιο την πολιτική που είχε ακολουθήσει ο Πάνος Καμμένος στην περιοχή,  επισημαίνοντας τη σημασία της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτές τις συνοριακές αραιοκατοικημένες περιοχές της πατρίδας μας.

Υπενθιμίζεται ότι επί Πάνου Καμμένου στρατιωτικοί με ελικόπτερα πήγαιναν στα καφενεία της μεθορίου και έπιναν καφέ με τους κατοίκους για να μην αισθάνονται μόνοι.

Η ανακοίνωση του ΥΦΕΘΑ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, πραγματοποίησε επίσκεψη σε Μονάδες και συνοριακά φυλάκια στο νομό Ιωαννίνων.

Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα,

επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, στα Ιωάννινα, όπου μετά τη σύντομη ενημέρωσή του, μίλησε στα στελέχη του Επιτελείου του Σχηματισμού και στους Διοικητές των Μονάδων που υπάγονται στην Ταξιαρχία.

Συνεχάρη και ευχαρίστησε τη Διοίκηση, το Επιτελείο και το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στη Φρουρά,

για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν σε έναν τομέα ευθύνης με πολύ μεγάλη έκταση και δυσκολία προσέγγισης λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Υπογράμμισε την υπερηφάνεια που πρέπει να νιώθουν, καθώς και την ευθύνη που φέρουν, για την επιτήρηση αυτής της ιδιαίτερης και ευαίσθητης ακριτικής περιοχής της πατρίδας μας.

Τόνισε την ανάγκη για νέα φιλοσοφία στον τομέα της επιτήρησης, εξετάζοντας και επιλέγοντας σύγχρονους τρόπους, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία.

Κάλεσε τις Διοικήσεις να επανεξετάσουν και να επανακαθορίσουν την απειλή στην περιοχή ευθύνης τους, καθώς επίσης και τα κομβικά σημεία που με την επέμβασή τους σε αυτά, θα επιταχύνουν και θα βελτιώσουν τη λειτουργία του Σχηματισμού και των Μονάδων.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε επισκέψεις στα Επιτηρητικά Φυλάκια «ΔΡΥΜΑΔΩΝ» και «ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ», στην ελληνοαλβανική μεθόριο,

ενώ του δόθηκε η ευκαιρία και γευμάτισε στην έδρα του τελευταίου φυλακίου.

Συνομίλησε με το προσωπικό που τα επανδρώνει, επισημαίνοντας τη σημασία της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτές τις συνοριακές αραιοκατοικημένες περιοχές της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον νυν Δήμαρχο Κόνιτσας, Ανδρέα Παπασπύρου και τον νεοεκλεγέντα, Νικόλαο Εξάρχου και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επίσης, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην Κόνιτσα, όπου παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του ομώνυμου Αγίου. 

armyvoice.gr

shares