ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Διαμαντίδης: “Στόχος ήταν να βγάλω το λύκειο, δεν ήμουν καλός στα μαθήματα. Έβλεπα ότι δύσκολα θα περάσω σε κάποια σχολή” (συνέντευξη)

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν ήθελε να δώσει αυτή τη συνέντευξη

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Έπαιζε ταυτόχρονα ποδόσφαιρο και μπάσκετ σε τοπικές ομάδες. Ήταν από τους ήσυχους μαθητές, όχι από τους ζωηρούς. “Δεν ήμουν πολύ ψηλό παιδί. Στο μπάσκετ αφιερώθηκα από το γυμνάσιο και μετά. Παιδικό, εφηβικό Καστοριάς και πάει λέγοντας. Ο στόχος ήταν να μπορέσω να βγάλω το λύκειο, επειδή δεν ήμουν καλός στα μαθήματα. Έβλεπα ότι δύσκολα θα περάσω σε κάποια σχολή, κι έτσι όλη μου η προσοχή έπεσε στο μπάσκετ. Τρελαινόμουν να παίζω, και αυτός ήταν ο λόγος που άφησα το σχολείο λίγο πιο πίσω”.

Όταν τελείωσε το λύκειο, έπαιξε για έναν χρόνο στο ανδρικό της Καστοριάς στη Γ’ Εθνική. “Μετά το τέλος της σεζόν, έπρεπε να αποφασίσω αν θα φύγω άμεσα για φαντάρος. Εκείνη τη στιγμή ήμουν τυχερός γιατί μου πρότειναν να δοκιμαστώ στον Ηρακλή για 15 μέρες. Έτσι, κάπως άρχισαν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Από τη στιγμή που ήρθε μια ευκαιρία, έπρεπε να τη δοκιμάσω. Στην Καστοριά, είχα προπονητή τον Κώστα Πιλαφίδη, ο οποίος έφυγε και πήγε βοηθός του Ντράγκαν Σάκοτα στον Ηρακλή”.

Το ταξίδι από την Καστοριά στη Θεσσαλονίκη το έκανε με τους γονείς του. Είχε μπροστά του 15 μέρες για να δοκιμαστεί στον Ηρακλή και να αρπάξει την ευκαιρία. “Δεν το έβλεπα ως όνειρο. Δεν με είχαν πάρει. Θα με δοκίμαζαν”.

Δεν είχε ξαναφύγει από την Καστοριά για τόσες μέρες. Ήταν λίγο αγχωμένος, δεν ήξερε κανέναν σε μια καινούργια πόλη, και όλα ήταν περίπλοκα στο μυαλό του. Θα δούλευε σκληρά και θα έβλεπε. “Η μετάβαση σε μια πιο μεγάλη πόλη ήταν δύσκολη. Πώς θα προσαρμοστώ, πώς θα είμαι μακριά από γονείς και φίλους; Πώς θα μετακινούμαι; Είναι ερωτήματα λογικά. Θυμάμαι πολλή προπόνηση, πολύ άγχος για να δείξω αν αξίζω μια θέση  σε ομάδα της Α1. Μου είπαν ότι θα με πάρουν, τα βρήκε η Καστοριά με τον Ηρακλή και ξεκίνησε μια πολύ όμορφη εμπειρία. Το πρώτο μου σπίτι στη Θεσσαλονίκη ήταν κοντά στο Ιβανώφειο, γιατί δεν είχα ακόμα δίπλωμα οδήγησης. Καθημερινά πήγαινα και γύριζα από το γήπεδο με τα πόδια. Ο Χατζηβρέττας και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος με βοήθησαν πολύ στην προσαρμογή μου. Γίναμε κολλητοί”.

Διαβάστε όλη τη μεγάλη συνέντευξη του Καστοριανού άσου στον Ηλία Αναστασιάδη στο contra.gr

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button