Χοιρινός λαιμός braisé με πορτοκάλι και πατάτες confit σε αρωματικό ελαιόλαδο, από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα
200 λεπτά
Προετ. 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 180 λεπτά Μερίδες: 4-6ΥΛΙΚΑ
- 1200 γρ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μέτριους κύβους(6-8 εκατοστά), αφαιρούμε το περιττό λίπος
- 4 λευκά κρεμμύδια Ζακύνθου κομμένα σε χοντρές φέτες
- 5 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. καυτερή μουστάρδα (Ντιζόν)
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
- 6 πορτοκάλια κομμένα σε χοντρές φέτες αφαιρώντας τα κουκούτσια
- 1200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 60 γρ. μέλι
Για την γαρνιτούρα:
- 6 μέτριες πατάτες ή 12 baby
- 1 ματσάκι δεντρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
- 50 γρ. θαλασσινό αλάτι
- 500 γρ. ελαιόλαδο
Οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr