Γιάννης Κορεντσίδης: “Αναλαμβάνω την ευθύνη για όλα” (βίντεο)

Ο Γιάννης Κορεντσίδης καταργεί τις Αντιδημαρχίες Οικονομικών και Προγραμματισμού και αναλαμβάνει, μέσω των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου την ευθύνη σε όλα!

Δείτε τους νέους αντιδημάρχους ΕΔΩ

Τα κυριότερα σημεία της σημερινής συνέντευξης τύπου:

Όταν τονίζαμε διαρκώς ότι είμαστε έτοιμοι, εδώ και πολλούς μήνες, δεν ήταν απλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Έτσι, χωρίς καμία καθυστέρηση και προκειμένου από την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβουμε επισήμως τη Διοίκηση του Δήμου Καστοριάς, θέλουμε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα άπαντες, γνωρίζοντας ο καθένας επακριβώς τις αρμοδιότητές του.

Η νέα αντίληψη της νέας δημοτικής αρχής είναι ότι χρειάζεται εντατικοποίηση δουλειάς, προγραμματισμός και έγκαιρος σχεδιασμός, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει.

Σκοπός είναι να λειτουργήσει o Δήμος συντονισμένα και γρήγορα, να υπάρχει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Απαιτείται πολλή και εντατική δουλειά.

Στοχοπροσήλωση. Αίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος.

Το ζήτημα δεν είναι το πώς ή με ποιους και ποιες θα στελεχωθούν οι θέσεις.

Το ζήτημα είναι το ποιος ή ποια μπορεί να κάνει δουλειά.

Να δρομολογήσει έργο και να φέρει αποτέλεσμα.

 Για πρώτη φορά ανακοινώνονται τόσο γρήγορα ονόματα θέσεις και αρμοδιότητες, ενώ άμεσα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ανακοινώσεις με τα ονόματα που θα στελεχώσουν όλες τις Δομές και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Η διάρκεια της θητείας των Αντιδημάρχων, βάση και των σχετικών εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί είναι μονοετής. Όμως όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη θα υπάρχει για όλους αξιολόγηση στο τρίμηνο και στο εξάμηνο.

Το αποτέλεσμα θα επιβραβεύεται ενώ η έλλειψη αποτελέσματος ή της επίτευξης των στόχων θα επιφέρει πιθανόν αλλαγές.

Την Δευτέρα το πρωί θα συνεδριάσει επισήμως η 1η Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά επειδή δε θέλουμε να χάσουμε ούτε λεπτό, σήμερα είναι προγραμματισμένη μία πρώτη άτυπη συνάντηση με τους Αντιδημάρχους

 Εγώ θα είμαι στο γραφείο μου, στο Δημαρχείο την Δευτέρα στις 7 το πρωί…

Στο βίντεο όλη συνέντευξη τύπου, η ανακοίνωση των νέων αντιπεριφερειαρχών και αναλυτικά οι αρμοδιότητες της κάθε νέας αντιδημαρχίας:

https://www.youtube.com/watch?v=qOM3DqVu9wQ

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καστοριάς (φωτογραφίες – βιογραφικά)