ΑγροτικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε η 3η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς (απολογισμός)

Η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά και έλαβε τέλος αφήνοντας σε όλους ωραίες εντυπώσεις.

Βασικοί συμμετέχοντες και φέτος στην έκθεση προϊόντων, ήταν Καστοριανοί παραγωγοί και χειροτέχνες. Φυσικά δεν έλειπαν και εκθέτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, από Καλαμάτα, Αθήνα, Τρίκαλα, Λάρισα, Ιωάννινα, Βόλο, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν να στηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή και να εκθέσουν τη δουλειά τους και τα προϊόντα τους. Μαζί τους, συλλογικότητες από Θεσσαλονίκη, Βόλο και Καστοριά, καθώς και συνεργατικά εγχειρήματα παρουσίασαν το έργο τους.

Παράλληλα με την έκθεση οικολογικών προϊόντων, υπήρχαν εργαστήρια, ομιλίες καθώς και δράσεις για τους μικρούς μας φίλους. Από το πως ζυμώνουμε ένα παραδοσιακό ψωμί, πως χρησιμοποιούμε το αγνό ελαιόλαδο για τα γλυκά μας, πως παρασκευάζουμε φυσικά καθαριστικά, πως φτιάχνουμε φυσικές βαφές υφασμάτων μέχρι το πως χτίζουμε με φυσική δόμηση! Συζητήσαμε για το πως λειτουργεί ένα συνεργατικό σούπερ μάρκετ και πως μπορούμε να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα στην καθημερινότητά μας, κάνοντας μικρές αλλαγές στις συνήθειές μας. Οι μικροί μας επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους σπορείο με παραδοσιακούς σπόρους, να ζωγραφίσουν και να ακούσουν παραμύθια με ζώα.

Τη γιορτή αγκάλιασε για άλλη μια χρονιά ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, προσφέροντας τη βοήθειά τους στη διοργάνωση. Το ίδιο και η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς που φιλοξένησε – συνδιοργάνωσε και φέτος τη γιορτή στο χώρο της καθώς και ο Αιγίλοπας – Δίκτυο για τη βιοποικιλότητα και την οικολογία στη γεωργία, που υποστήριξε κι αυτός με τη σειρά του την προσπάθεια αυτή.

Μικροί και μεγάλοι, από την Καστοριά και τις γύρω περιοχές ανταποκρίθηκαν επίσης στο κάλεσμά μας, επισκέφθηκαν τη γιορτή, πήραν μέρος σε δράσεις και εργαστήρια, γεύτηκαν φυσικά προϊόντα, συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και διασκέδασαν με τις μουσικές βραδιές. Ήταν χαρά μας που σας είδαμε όλους εκεί.

Μία γιορτή για την οικολογία, για τον σεβασμό στην φύση και στον άνθρωπο, μια συνάντηση-ραντεβού παραγωγών και καταναλωτών, που σιγά σιγά γίνεται θεσμός στην πόλη της Καστοριάς.

Οικοτρόπιο

Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς

Συνεχίζεται και σήμερα η “3η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας” (σειρά φωτογραφιών)

 

Back to top button