Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΚοζάνη

Νίκος Κουλούσιας, από τη Νεάπολη Κοζάνης: Ο βραβευμένος σεφ που επιμελείται το μενού στη μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ο Έλληνας σεφ που συμμετείχε στο μενού του γάμου του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ μιλά στο News 24/7 για τη ζωή του, αλλά για τη νέα του μαγειρική πρόκληση: Την επιμέλεια του μενού σε φιλανθρωπικό γεύμα αφιερωμένο στη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Της Παναγιώτας Κλεάνθους

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος και διακεκριμένος Έλληνας σεφ Νίκος Κουλούσιας κατακτά τη μία επιτυχία μετά την άλλη και δεν σταματά ποτέ να κάνει αυτό που αγαπά από μικρό παιδί, δηλαδή να μαγειρεύει και να δημιουργεί πιάτα υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Έχει καταγωγή από τη Νεάπολη Κοζάνη, ενώ γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Γερμανία. Έχει ταξιδέψει και έχει εργαστεί σε πολλές χώρες, καταφέρνοντας κάθε φορά να εντυπωσιάσει με το μοναδικό ταλέντο του.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Νίκος Κουλούσιας έχει κατακτήσει πολλές σημαντικές διακρίσεις, όπως του “Καλύτερου Σεφ Βορείου Ελλάδας” το 2007, του “Καλύτερου Έλληνα Σεφ Βορείου Ελλάδας” το 2009, του “Chef of the Year Greek food” κάθε χρόνο από το 2011 μέχρι το 2017 και του “Ambassador of Greek Taste” το 2018, ενώ έχει μαγειρέψει για πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού ή καλλιτεχνικού χώρου,, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το 2018 ο Νίκος Κουλούσιας επιλέχθηκε να επιμεληθεί το μενού του βασιλικού γάμου του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, μαζί με άλλους διακεκριμένους σεφ. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι του υπέρλαμπρου γεγονότος της χρονιάς γεύτηκαν τα πιάτα του γάμου, στα οποία ο Νίκος είχε βάλει και τη δική του, ελληνική πινελιά. Η ιδιαίτερη αυτή εμπειρία και το σπουδαίο επίτευγμα της συμμετοχής του στο μενού, τον οδήγησε σε μία ακόμη μαγειρική πρόκληση, άμεσα συνδεδεμένη ξανά με τη βασιλική οικογένεια.

Ο Νίκος Κουλούσιας δέχτηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα και τιμητική πρόσκληση από το ξενοδοχείο Anantara Oman και τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πατέρας του Ντόντι Αλ Φαγέντ, που υπήρξε σύντροφος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα την τελευταία περίοδο της ζωής της και που σκοτώθηκε μαζί της στο μοιραίο δυστύχημα στο Παρίσι, την 31η Αυγούστου του 1997. Ο σεφ πρόκειται να επιμεληθεί το μενού σε φιλανθρωπικό γεύμα στη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στο εμβληματικό ξενοδοχείο στο Ομάν.

Για την συνεργασία του αυτή, αλλά και για την μαγειρική του ζωή, για τον πολυσυζητημένο γάμο, καθώς και για τα επόμενα σχέδιά του, μας μιλά ο Νίκος Κουλούσιας στο News 24/7:

Διαβάστε τη συνέντευξη στο news247.gr

Φωτογραφίες: Αναστασία Λιάπη

Back to top button