Καστοριάφωτορεπορτάζ

Εορτή Καταθέσεως Τιμίας Ζώνης στην Ιερά Μονή Φανερωμένης στην Αγία Κυριακή (σειρά φωτογραφιών)

Οι ιερές ακολουθίες στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης επί τη εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου ολοκληρώθηκαν,  με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019.

Στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και προεξήρχε αντίστοιχα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος ως προσκεκλημένος του επιχωρίου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος και συλλειτούργησε.

Ιερείς της Μητροπόλεως δορυφόρησαν το Ιερό Θυσιαστήριο, ενώ το πυκνό εκκλησίασμα έδειξε για μια ακόμη φορά την ευλάβειά του προς το πρόσωπο της Παναγίας.

Το ιερό κήρυγμα διηκόνησε ο Μητροπολίτης Καστορίας ο οποίος ανέλυσε τη φράση του Δοξαστικού της ακολουθίας : “Χαίροις χρυσόπλοκε σφενδόνη, της Θυγατρός του Δαβίδ, δι’ ης τόν νοητόν τροπούμεθα Γολιάθ” και ανέλυσε πώς, όπως ο Δαβίδ δια της σφενδόνης νίκησε τον Γολιάθ, έτσι και η Παναγία δια της πνευματικής σφενδόνης νικά τον νοητό Γολιάθ, που είναι ο αντικείμενος εχθρός. Προέτρεψε δε τους πιστούς να έχουν την Παναγία ως μόνιμη επίκληση στα χείλη τους για να τους προστατεύει από τις επιθέσεις του διαβόλου.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης διάβασε την ευχή των κολλύβων που είχαν ετοιμαστεί προς τιμήν της Παναγίας και ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο και την Γερόντισσα Ευφημία για την ευγενή πρόσκληση, ευχήθηκε σε όλους να έχουν την Παναγία πάντοτε στη ζωή τους.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

imkastorias.gr

 

Back to top button