Καστοριά

“Ηλεκτροσόκ”: Σε ισχύ τα νέα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ

Σε ανατίμηση της χρέωσης ανά κιλοβατώρα προχωρά η ΔΕΗ (και στο νυχτερινό τιμολόγιο), ενώ παράλληλα μειώνεται η έκπτωση συνέπειας

Τα αλλεπάλληλα «ηλεκτροσόκ» που επεξεργάστηκαν το αρμόδιο υπουργείο και η διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού «περνούν» στα νέα αυξημένα τιμολόγια που ισχύουν από σήμερα (Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου) για την οικιακή κατανάλωση. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ σημειώνει πως είναι «επαρκής για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της» και προαναγγέλλει «μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ»

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ διαμορφώνονται ως εξής:

  • Έως τις 2.000 κιλοβατώρες η τιμή αυξάνει κατά 16,4% και διαμορφώνεται σε 0,11058 ευρώ ανά κιλοβατώρα, έναντι 0,0946 που ισχύει σήμερα.
  • Για την κατανάλωση που υπερβαίνει τις 2.000 κιλοβατώρες η αύξηση διαμορφώνεται στο 19,4%, αφού η τιμή θα οριστεί σε 0,11936 από 0,10252 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • Επιβαρύνεται το νυχτερινό ρεύμα, το οποίο αξιοποιούν κυρίως καταναλωτές για θέρμανση και ψύξη που διαθέτουν συσσωρευτές ενέργειας. Η αύξηση γι’ αυτή τη μεγάλη κατηγορία διαμορφώνεται στο 19,5% και η τιμή της κιλοβατώρας θα είναι 0,07897 ευρώ από 0,0661 σήμερα.

Όπως έγραψε και η «Εφημερίδα των Συντακτών, οι… συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΗ θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι.

Η έκπτωση συνέπειας, που αφορά πάνω από 4,1 εκατ. συνδέσεις και αντιπροσωπεύει το 65% του συνόλου, θα περιοριστεί στο 5% της αξίας του ρεύματος. Είναι η δεύτερη και μεγαλύτερη περικοπή σε ένα κίνητρο που θεσπίστηκε το 2016 και απέδωσε στα ταμεία της ΔΕΗ.

efsyn.gr

 

Back to top button