Άργος ΟρεστικόΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στο Άργος Ορεστικό (σειρά φωτογραφιών)

Στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό στο Άργος Ορεστικό εορτάσθηκε η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου 2019, παραμονή της εορτής ετελέσθη μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο κέντρο του Ιερού Ναού, δίπλα στην ανθοστόλιστη Ιερά Εικόνα του Αγίου ετέθησαν προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα του, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, εόρτιος ημέρα το πρωί ετελέσθη Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, συλλειτουργούντων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην άρρητη ευωδία των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου κατά την ανακομιδή τους και πώς αυτή η ευωδία αποτελεί απόδειξη της παρουσίας του Θεού. Επίσης, αναφερομένος στο δοξαστικό της εορτής, διετύπωσε πώς ο Άγιος Νεκτάριος μάς καλεί να διαφυλάξουμε την ορθή πίστη μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού. 

imkastorias.gr

 

 

Back to top button