ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Ο Δημήτρης Βασιλείου στο Παρίσι έκανε το όνειρό του πραγματικότητα

Όλα ξεκίνησαν πέρσι στις 26/8/2018 μπροστά σε έναν πύργο στην πόλη που γεννήθηκα, στη Θεσσαλονίκη και τον Λευκό Πύργο, και τελείωσαν μετά από έναν χρόνο, πάλι σε έναν πύργο αλλά χιλιόμετρα μακριά στο Παρίσι, στον πύργο του Άιφελ!

Ένα όνειρο κάθε ποδηλάτη που έγινε πραγματικότητα με τον τερματισμό μου στο Paris-Brest-Paris 2019, μετά από 1.232 χλμ όπως τα κατέγραψε το Garmin edge 1030. Ένα επίτευγμα για εμένα που όταν πριν πολλά χρόνια ένας από τους δύο καλύτερους φίλους που είχα ο Γιώργος ο Ματούσης , που πλέον δεν είναι δίπλα μας, αλλά θέλω να πιστεύω ότι είναι στην γειτονιά των Αγγέλων , όταν άκουσε ότι ήθελα να αγοράσω ένα καλό ποδήλατο , μου χάρισε το δικό του.

Και έτσι ξεκίνησα σιγά σιγά τα πρώτα μου μεταγενέστερα ποδηλατικά χλμ..

Που αν μου έλεγε κάποιος ότι θα ήμουν ο πρώτος Καστοριανός ποδηλάτης που θα τερμάτιζε το Paris-Brest-Paris 2019, θα έλεγα ότι είναι τρελός! Είναι πλέον γεγονός!

Ο Αύγουστος ο μήνας που γεννήθηκα, που παντρεύτηκα. Έτυχε να είναι και ο μήνας που μου έδωσε την χαρά πέρσι με την ολοκλήρωση ενός , ίσως και του πιο δύσκολου brevet 624 χλμ by Dimitrios Kaltsas, τον τίτλο του super randonneur για το 2018.

Και φέτος τον τερματισμό, αν και εκτός χρόνου των 90 ωρών,του άθλου για εμένα θα τολμούσα να πω του PBP 2019.

Μια ευχή μου είναι μετά από 4 χρόνια στο επόμενο Paris-Brest-Paris 2023 να συμμετάσχουν και να τερματίσουν και άλλοι Καστοριανοί ποδηλάτες του Π.Σ.Καστοριάς 620.

Ο Δημήτρης Βασιλείου είναι πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς

 

 

Back to top button