Εμπνεύστηκε από τον Λιμναίο Οικισμό, έφτιαξε πέτρινα ιγκλού στα Τζουμέρκα και έρχονται τουρίστες από όλον τον κόσμο! (φωτογραφίες)

Οι αγροτουριστικές κατοικίες Theasis Igloo στα Τζουμέρκα λειτουργούν από το Δεκέμβριο του 2007. Πρόκειται για κτίρια που έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της οικοδυναμικής και που για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί αρχέγονα υλικά: ξύλο και πέτρα.

Βρίσκονται σε μια περιοχή με μηδενική φωτορρύπανση, μακριά από τα φώτα της πόλης και με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου skywatcer 10 ιντσών, ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει τη Σελήνη, τους πλανήτες καθώς και διάφορα άλλα ουράνια σώματα. Αποτελούνται από 4 αυτόνομες κατοικίες χτισμένες στη μέση μιας ειδυλλιακής κοιλάδας με έλατα, κάτω ακριβώς από την επιβλητική οροσειρά των Τζουμέρκων. Αυτό που κάνει πραγματικά ξεχωριστή την διαμονή στο ΘΕΑΣΙΣ είναι ο πρωτότυπος τρόπος κατασκευής. «Εμπνεύστηκα την κατασκευή των ιγκλού κατά την επίσκεψή μου στον Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό, όπου τα προϊστορικά σπίτια έχουν κυκλικό σχήμα και την εστία στο κέντρο» δήλωσε στο ΦΟΥΙΤ ο ιδιοκτήτης τους κ. Νίκος Ζάψας, που βρέθηκε στην Καστοριά, περαστικός σε ταξίδι του πριν από 25 χρόνια και επισκέφθηκε τον Λιμναίο Οικισμό. Οι επισκέπτες του Theasis Igloo είναι κυρίως τουρίστες του εξωτερικού και κυρίως από το ΙσραήλΟι κατοικίες είναι στρογγυλές και πυραμοειδείς για την σωστή ροή της ενέργειας στον χώρο. Έχουν γυάλινη οροφή που προσφέρει την θεά του έναστρου ουρανού. Τις βραδιές που έχει φεγγάρι, αυτό κάνει πραγματικά βόλτα πάνω από τα κρεβάτια των κατοικιών.

Στις κατοικίες μπορεί κανείς να γευτεί παραδοσιακά προϊόντα όπως μέλι δικής μας παραγωγής, μαρμελάδα από κράνα, ζυμωτό ψωμί κ.λ.π. Επίσης έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει συγκεκριμένες μελισσοκομικές εργασίες (άνοιξη, καλοκαίρι), να μάθει για την ζωή των μελισσών και να γευτεί προϊόντα της κυψέλης (γύρη, κερί, προπολη, μέλι).