ΑθλητικάΚαστοριά

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Πέρασε στον ημιτελικό η Ευαγγελία Αναστασιάδου (βίντεο)

Άλλη μια λαμπρή σελίδα στην καριέρα της και στην ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς έγραψε η αθλήτριά του Ευαγγελία Αναστασιάδου. Η νεαρή αθλήτρια (μόλις 17 ετών) του Ν.Ο.Κ. και της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας,  κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στα προκριματικά του αγωνίσματος σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών και να περάσει απ’ ευθείας στον αυριανό ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στις 9 π.μ. στο κωπηλατοδρόμιο των Ιωαννίνων, όπου διεξάγεται σήμερα 7/9 και αύριο 8/9 το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας νέων (αθλητών κι αθλητριών κάτω των 23 ετών).

Η Ευαγγελία αγωνίστηκε κόντρα σε αθλήτριες από χώρες μεγαθήρια της παγκόσμιας κωπηλασίας, όπως Αγγλία, Γερμανία, Νορβηγία και Τσεχία, καταφέρνοντας να προκριθεί κωπηλατώντας καταπληκτικά τα τελευταία 500 μέτρα (η ποιο γρήγορη από όλες τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν). Όντας μέσα στην τριάδα διεκδικεί πλέον την πρόκριση στον αυριανό μεγάλο τελικό, μέσα από τη συμμετοχή της στους πρωινούς ημιτελικούς.

Οι ευχές όλων μας είναι με την Ευαγγελία, που έχει ήδη καταφέρει κι αποδείξει το πόσο σπουδαία αθλήτρια είναι και τι προοπτικές έχει για το μέλλον.

Η εκπληκτική κούρσα της Ευαγγελίας στα προκριματικά, στη διαδρομή Νο 5:

Το ρεπορτάζ της ημέρας για όλες τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών::Τα 6 από τα 11 ελληνικά πληρώματα που παίρνουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 στα Γιάννενα σφράγισαν την παρουσία τους στους μεγάλους τελικούς της διοργάνωσης που θα διεξαχθούν την Κυριακή. Ένα ακόμα πλήρωμα πέρασε στον ημιτελικό και τέσσερα θα πάρουν μέρος στους απογευματινούς επαναληπτικούς όπου θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να συνεχίσουν για πιο ψηλά.

Κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Παμβώτιδα λίμνη που είχε να φιλοξενήσει τόσο μεγάλη διοργάνωση από το 1998 και το Κύπελλο Εθνών.

Πιο αναλυτικά ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ πήρε την 1η θέση με 6.59.06 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στον αυριανό τελικό όπως και η Αννέτα Κυρίδου στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με χρόνο 7.54.12.

Στους τελικούς της Κυριακής θα δώσουν το παρών οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες της δικώπου Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου που πήραν τη 2η θέση με 7.18.95 , το τετραπλό ελαφρών των κοριτσιών με τις Θεοχάρη-Αραμπατζή-Βαρελοπούλου-Καλίτσα που επίσης πήρε τη 2η θέση με 7.01.69, η δίκωπος άνευ με τους Καλανδαρίδη-Παλαιοπάνο που ήταν 4η με 6.58.34 και η δίκωπος ανευ ελ βαρών με τους Αρη και Γιώργο Γραμμενιάτη που πήραν επίσης τη 4η θέση με 7.03.64.

Στον πρωινό ημιτελικό της Κυριακής (09:00) στο σκιφ ελ βαρών θα αγωνιστεί η Ευαγγελία Αναστασιάδου που πήρε τη 3η θέση, ενώ στον επαναληπτικούς του απογευματινού προγράμματος του Σαββάτου που θα ξεκινήσουν στις 3μμ. θα αγωνιστούν οι: Μπαρούτας- Στασινός στο διπλό στις 15:40,οι Τζουμεζης-Ζωγραφος-Παλαιοπάνος-Λαπικωφ στη τετράκωπο στις 15:45 ,οι Βαρβέρη-Βαρελοπούλου στο διπλό ελαφρύ στις 15:50 και οι Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζής στο διπλό ελαφρύ στις 16:00.

Εκατοντάδες φίλοι της κωπηλασίας Γιαννιώτες, ι νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς αλλά και ξένοι επισκέπτες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το πρώτο σκέλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τις εξέδρες του Κωπηλατοδρομίου των Ιωαννίνων που έχει φορέσει τα γιορτινά του για να φιλοξενήσει τους 500 και πλέον κωπηλάτες από 30 χώρες της Ευρώπης.

Back to top button