Καστοριά – Συνταγή: Σπιτικό Κωκ

Κλασσικό και σπιτικό γλυκό από τη Μαρία

36 νούμερο ταψί

180 βαθμ. 30΄λεπτά [ανάλογα τον φούρνο]

Υλικά

Για το παντεσπάνι

8 αυγά
3 νεροπότηρα αλεύρι
1 1/2  νεροπότηρα ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα

1 1/2 κιλό γάλα
6 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
1  νεροπότηρο ζάχαρη [δοκιμάζεις]

Για το γλάσο

1 βιτάμ 250 γραμ. ή φρέσκο βούτυρο
6 κουτ. σουπ. άχνη
4 κουτ. σουπ. κακάο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα.

Εκτέλεση

Χτυπάς τα αυγά με την ζάχαρη 15΄λεπτά, στο μίξερ.
Αφού σταματήσεις το μίξερ ρίχνεις το μπέικιν και στην συνέχεια το αλεύρι, ανακατεύεις με την σπάτουλα και το ρίχνεις στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το φουρνίζεις.
Εγώ βάζω λαδόκολλα, τη λαδώνω και ρίχνω το υλικό.

Κάνεις την κρέμα όχι πολύ σφιχτή.
Τα βάζεις όλα μπλούμ στην κατσαρόλα και στην σιγανή φωτιά  να πάρει βράση και να πήξει, πάντα ανακατώνοντας.

Ετοιμάζεις το γλάσο.
Τα λιώνεις όλα στην σιγανή φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς περιλούζεις το κωκ.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Του είπαν κάποτε.
Κολοκοτρώνη, η πατρίδα θα σε ανταμείψει.
Το ξέρω, απάντησε. εμένα θα πρωτοεξορίξει.

shares