Καστοριάφωτορεπορτάζ

Οι Καστοριανοί μαθητές στη Βουλή των Εφήβων – Η βράβευση του Θωμά Καραμάνη (φωτογραφίες – βίντεο)

Σε ειδική εκδήλωση απονεμήθηκαν τα βραβεία στη Βουλή των Εφήβων. Ανάμεσα στους νικητές ο Θωμάς Καραμάνης που κέρδισε το Α’ Βραβείο για το Καλύτερο Βίντεο

Η ΚΔ΄ Σύνοδος του προγράμματος “Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή (2018–2019)” διεξήχθη από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου στη Βουλή και εκτός από τον κ. Καραμάνη, στις εργασίες έλαβαν μέρος και οι Παναγιώτης Σαββαΐδης και Παναγιώτης Γκίτσιος.

Αυτή τη χρονιά οι έφηβοι βουλευτές αναδείχθηκαν από τις Ομάδες Συμμετοχικής Δράσης, στις οποίες μετείχαν και εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με κεντρική θεματική τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν σε ομάδες αλλά και σε ολομέλεια για θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνομίλησαν με μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες λαμβάνοντας μέρος σε βιωματικά εργαστήρια προβληματισμού και ευαισθητοποίησης, σχεδιασμένα από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,  παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση Οιδίπους Τύραννος και γιόρτασαν στη μουσική εκδήλωση που δόθηκε από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου Αλίμου, στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώθηκαν με την πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων στην αίθουσα της Ολομέλειας, κατά την οποία οι μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν τις εργασίες των ομάδων τους. Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

https://www.youtube.com/watch?v=2InXwRy0XbY

Καστοριά: Το βίντεο του Θωμά Καραμάνη που κέρδισε το 1ο βραβείο στη Βουλή των Εφήβων

Ο βουλευτής που συνταξίδεψε με 3 βουλευτές! (φωτο)

Back to top button