ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Taverna Night από τους Καστοριανούς της Νέας Υόρκης για καλό σκοπό

Μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο Καστοριέων Νέας Υόρκης «ΟΜΟΝΟΙΑ» για καλό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα “Ronald McDonald House New York” που παρέχει υποστήριξη σε οικογένειες από Ελλάδα και Κύπρο και σε Ελληνοαμερικάνους από τη Νέα Υόρκη, που αγωνίζονται για τον παιδικό καρκίνο.

 Το φιλανθρωπικό ίδρυμα παρέχει προσωρινή στέγαση για τις οικογένειες παιδιών που υποβάλλονται σε θεραπεία για παιδιατρικό καρκίνο, προσφέροντας στέγη.
Ακόμη παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης, γεύματα, μεταφορά, φροντιστήρια και προγράμματα ευεξίας.Επιπλέον προσφέρεται καθημερινά μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για επισκέπτες όλων των ηλικιών. Μετά από μακρές ημέρες θεραπείας, αυτά τα προγράμματα δίνουν στα παιδιά και τις οικογένειές τους ένα διάλειμμα και την απαραίτητη ανακούφιση.
Το “Ronald McDonald House New York” ξεκίνησε το 1979 με 26 δωμάτια και μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει πάνω από 35.000 οικογένειες από περισσότερες από 70 χώρες, στα 95 δωμάτια που διαθέτει πλέον.
Οι 10.000 από αυτές τις οικογένειάς που δέχθηκαν την υποστήριξη του ιδρύματος τα ο χρόνια της λειτουργία του, είναι ελληνικές και κυπριακές.
Βασίζεται σε χιλιάδες εθελοντές, καθώς και σε εθελοντές σκύλων, εκτός από το προσωπικό πλήρους απασχόλησης

Back to top button