Καστοριά

Αυστραλία: Μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, κατέληξε 16χρονος ομογενής με καταγωγή από την Καστοριά

Η παροικία της Πέρθης θρηνεί αυτή την βδομάδα τον χαμό ενός νεαρού παλικαριού που έφυγε από τη ζωή μετά από μια πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο
Του Κώστα Δημητριάδη
Παρουσίαση Στέλιος Καστελλορίου
Μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ο δεκαεξάχρονος Κρίστιαν (Χρήστος) εγγονός του Χρήστου και της Έφης Μαζγαλτζίδη με καταγωγή από τον Άγιο Αντώνιο, έφυγε από τη ζωή.
Πέρσι, αρχές Φεβρουαρίου ο Κρίστιαν ένοιωσε δυνατούς πόνους στους μυς και τη σπονδυλική στήλη. Διαγνώστηκε ότι υπέφερε από ένα είδος μυοσαρκωματικού καρκίνου και από τότε άρχισε ένας πολύμηνος αγώνας ζωής με σύμμαχο όλη την παροικία και όχι μόνο, μάχη όπου συνέβαλαν υλικά και ηθικά φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι.
Ο πρώτος έρανος περί τα $ 50,000 και βοήθησε τον Κρίστιαν να παλέψει θαρραλέα μια περίοδο συνεχής και εξαντλητικής χημειοθεραπείας. Πριν δύο όμως μήνες ο καρκίνος επέστρεψε και η κατάσταση του επιδεινώθηκε.
Η παροικία βρέθηκε και πάλι στο πλευρό του με μια νέα εκστρατεία. Στόχος το ποσό των $300,000 για μια νέα απεγνωσμένη μάχη σε νοσοκομεία της Μαλαισίας και Ταϋλάνδης.
Στο πλευρό του στο Πουκέτ ήταν οι γονείς του και η αγαπημένη του γιαγιά Έφη. Δυστυχώς η μάχη ήταν άνιση, με τον νεαρό να αφήνει την τελευταία του πνοή.
Η κηδεία του έγινε την περασμένη Τετάρτη στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Σημειώνουμε ότι η Έφη Μαζγαλτζίδη είναι ένα πολύ ενεργό και αγαπητό μέλος της ελληνικής παροικία στην Πέρθη. Για χρόνια εργάζεται στο Γηροκομείο της Ελληνικής Κοινότητας όπου Διευθύντρια είναι η κόρη της και μητέρα του Κρίστιαν, Τίνα. Επίσης σημειώνουμε ότι προπάππους του Κρίστιαν ήταν ο γνωστός στους κινηματογραφικούς κύκλους Νικόλαος Douglas, που τις δεκαετίας του 60 και 70 πρόβαλε σε δεκαπενθήμερη βάση ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες στην Πέρθη.

sbs.com.au

Back to top button