Καστοριά

Ευχές της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα ήθελα να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλη τη μαθητιώσα νεολαία μια δημιουργική πορεία στον κόσμο της γνώσης και της μόρφωσης αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες καλή δύναμη στην μεταλαμπάδευση των γνώσεων, των ιδανικών και των αξιών.

Η σημερινή μέρα αποτελεί την αφετηρία για ένα ταξίδι στον κόσμο της μάθησης, της καλλιέργειας του πνεύματος, της κατάρτισης και της περιήγησης στον κόσμο της επιστήμης, προάγοντας και διαμορφώνοντας την ελεύθερη και δημιουργική σκέψη, την δημοκρατική συνείδηση, την παιδεία.

Στοχεύοντας στην πρόοδο, μέσα σε ένα περιβάλλον χαράς και αγάπης, με σεβασμό και ασφάλεια, το σχολείο μας οδηγεί στην υλοποίηση των προσδοκιών και των ονείρων μας. Όνειρα που ξεκινούν από τα «πρωτάκια» που κάνουν φέτος τα πρώτα τους βήματα στην κατάκτηση της γνώσης και ωριμάζουν μέχρι τους τελειόφοιτους μαθητές της Γ’ Λυκείου που διεκδικούν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη σύγχρονη κοινωνία το μεγαλύτερο αγαθό εξακολουθεί να είναι η κατάκτηση της ουσιαστικής παιδείας που μας καθοδηγεί σε όλη μας την ζωή.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο!

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Back to top button