Καστοριά – Συνταγή: Μύδια σαγανάκι (φωτογραφίες)

http://2.bp.blogspot.com/-PNAZWUxWz2Y/VK7uQiQcTYI/AAAAAAAAEuI/lEWXOz-v-Ro/s1600/SAM_2639.JPG

Απόψε σας έχω φτιάξει έναν απίθανο, ελληνικότατο μεζέ, που θα ευφρανθεί και ο δυσκολότερος ουρανίσκος. Μοσχομύρισε το σπίτι. Απολαύστε λοιπόν μύδια σαγανάκι!
Υλικά:
1 κιλό μύδια καθαρισμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές σε φετούλες- κι αν επιθυμούμε λίγη καυτερή πιπερίτσα σε φετούλες
1 κουτάλι μουστάρδα έτοιμη
1 ποτηράκι νερό
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
http://2.bp.blogspot.com/-u6QnXTnjqjo/VK7tZV3Zd7I/AAAAAAAAEto/oBtMKgyAQQw/s1600/SAM_2634.JPG
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σ’ αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ίσα να μαραθούν και όχι να καούν.

http://1.bp.blogspot.com/-RvPNQyTqyes/VK7tZHLs6hI/AAAAAAAAEtk/mz-0gofhZsk/s1600/SAM_2635.JPG

Προσθέτουμε και τις πιπεριές,και τις σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν.

http://4.bp.blogspot.com/-_McljpKfR2U/VK7tZttCTuI/AAAAAAAAEts/GFI3sn222CA/s1600/SAM_2636.JPG

Προσθέτουμε και τα μύδια, και ανακατεύουμε συχνά, ώσπου να ζεσταθούν.

http://2.bp.blogspot.com/-rhX4em6dWCA/VK7uQiw_vWI/AAAAAAAAEuE/W2icGWPPkvc/s1600/SAM_2637.JPG

Στη συνέχεια, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, και σιγοβράζουμε για 10′ με σκεπασμένο το τηγάνι μας.

http://4.bp.blogspot.com/-09BweUOTJcs/VK7uQkZvjfI/AAAAAAAAEuM/oLjM3vVikcw/s1600/SAM_2638.JPG

Είναι έτοιμος ο μεζές μας. Σερβίρουμε σε βαθιά γαβάθα, ή πιατέλα, ή όπως θέλουμε και απολαμβάνουμε.

http://2.bp.blogspot.com/-PNAZWUxWz2Y/VK7uQiQcTYI/AAAAAAAAEuI/lEWXOz-v-Ro/s1600/SAM_2639.JPG

Σερβίρουμε συνοδεύοντας απαραίτητα με μπόλικο ψωμί… για μεγάλες βούτες! Πανεύκολο και πεντανόστιμο.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

Μαρία Παπαϊωάννου

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.