ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

ΑΡΜΟΝΙΑ: Στην ημερίδα για τη συμβολή των πολιτιστικών φορέων στη διατήρηση της παράδοσης (φωτογραφίες – βίντεο)

Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Καστοριάς «Αρμονία» διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή των πολιτιστικών φορέων στην διατήρηση της ελληνικής λαϊκής παράδοσης». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό των Αδελφών Εμμανουήλ (Ενδυματολογικό Μουσείο Καστοριάς), την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 και εμπεριείχε ενδιαφέρουσες ομιλίες για θέματα όπως, η διάσωση και διατήρηση της ελληνικής λαϊκής παράδοσης με τη συμβολή των πολιτιστικών φορέων, ο ρόλος και οργάνωσης των πολιτιστικών φορέων για την συμμετοχή χορευτών και τη συνέχιση της ελληνικής λαϊκής παράδοσης.

Οι ομιλητές και τα ειδικότερα θέματα που ανέπτυξαν ήταν:

Ο Δρ. Γουλιμάρης Δημήτριος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α./ Δ.Π.Θ.  «Ο ρόλος των μη κερδοσκοπικών σωματείων στην διατήρηση της χορευτικής παράδοσης και στην τοπική ανάπτυξη».

Ο Ζήλας Μιχάλης, Πρόεδρος Μ/Σ Καστοριάς «Αρμονία». «Ενδυματολογικό Μουσείο Καστοριάς. Διάλογος με το χθες και προοπτικές για το αύριο».

Η Αποστολίδου Πηνελόπη, Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α./Α.Π.Θ. «Ο Μουσικοφιλολογικός σύλλογος Καστοριάς Αρμονία από το ξεκίνημα του έως σήμερα».

Η Σαββίδου Κυριακή, Υπ. Διδάκτωρ Τ.Ε.Φ.Α.Α./Δ.Π.Θ. «Τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε πολιτιστικούς φορείς του Ν. Καστοριάς που αφορούν την ποιότητα υπηρεσιών, την ικανοποίηση, την ψυχολογική υγεία ευεξία και την ανάμειξη συμμετεχόντων σε χορευτικές δραστηριότητες ελληνικού χορού»

https://www.youtube.com/watch?v=wAlrkvJRTX0

 

 

Back to top button