Καστοριά – Συνταγή: Μελαχρινή

Μελαχρινή από την Ελεάννα ΒλαχοπούλουΥΛΙΚΑ
8 κουτ. καρύδια
8 αυγά
8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
8 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
λίγη κανέλα, λίγο γαρύφαλλο
φλούδα απο ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. νερό
1 φλούδα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα καρύδια, το σιμιγδάλι,το μπέικιν πάουντερ,τις βανίλιες,την κανέλα, το γαρύφαλλο και το πορτοκάλι.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με την ζάχαρη και μετά τα ρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.

Τα ρίχνουμε στην φόρμα του κέικ την οποία έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.Βράζουμε μαζί τα υλικά για το σιρόπι και ραντίζουμε το γλυκό μας μόλις κρυώσει με το ζεστό σιρόπι.

Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.