Κόσμος

Ταπετσαρία 87 μέτρων με τα γεγονότα του «Game of Thrones» (βίντεο)

Η γαλλική πόλη Μπαγιέ φημίζεται για μία ταπετσαρία με μήκος 70,4 μ και πλάτος 0,5 μ, στην οποία απεικονίζονται 72 διαφορετικές εικόνες και 1.512 μορφές ανθρώπων και ζώων, αν και εικάζεται ότι δεν ολοκληρώθηκε, καθώς υπάρχει και ένα τμήμα χωρίς κέντημα.

Τώρα όμως απέκτησε ακόμα μία.

Πρόκειται για μία ταπετσαρία που απεικονίζει τα γεγονότα της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του ΗΒΟ “Game of Thrones”. Η ταπετσαρία δημιουργήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου έγιναν τα βασικά γυρίσματα της σειράς. Περίπου 30 κεντήτριες δούλεψαν για 1.500 ώρες πάνω στο λινό ύφασμα ξεκινώντας την ιστορία από τον βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθιον που επισκέπτεται τους Σταρκ στο Winterfell.

Μετά από 87 μέτρα η παράσταση καταλήγει στις αιματοβαμμένες και μέσα στις φλόγες τελευταίες σκηνές της 8ης και τελευταίας αμφιλεγόμενης σεζόν της σειράς.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του έργου Βαλερί Ουίλσον, το όλο εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο.

“Η ταπετσαρία του «Game of Thrones» είναι μία στιλιστική αναπαράσταση της γνωστής ταπετσαρίας της Μπαγιέ τόσο στα μοτίβα που έχουν χρησιμοποιηθεί όσο και στον τρόπο με τον οποίο ξετυλίγεται η ιστορία” δήλωσε η Ουίλσον στο Reuters.

ΑΠΕ

Back to top button