Το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, “ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”, αποτελεί μόνον ένα μέρος αυτών που θέλει να κάνει μια… τρελή οικογένεια.
Ήταν από τα δυσκολότερα πράγματα, όπως εξίσου δύσκολη ήταν η εξεύρεση των πόρων, του οχήματος και των χορηγών, που θα στηρίζουν την οικογένεια στην υλοποίηση του εγχειρήματος.
Ο Άκης Τεµπερίδης, η Βούλα Νέτου και η μικρή Αναστασία, που σήμερα είναι επτά ετών, πήραν την μεγάλη απόφαση να ζήσουν μέσα σε ένα φορτηγάκι γυρνώντας τον κόσμο από γωνιά σε γωνιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο το κάνουν για πρώτη φορά, αφού εδώ και 13 χρόνια, τουλάχιστον οι γονείς, έχουν κάνει αμέτρητα ταξίδια, κυνηγώντας τα όνειρά τους μακρυά από την Ελλάδα.
Πριν από επτά χρόνια υπήρξε μια μικρή διαφοροποίηση, όταν μια απρόσµενη εγκυµοσύνη ανέτρεψε τα σχέδιά τους. Τουλάχιστον για λίγο, γιατί σήμερα το νέο μέλος της οικογένειας αποτελεί την αφετηρία του νέου τους ταξιδιού.
Μόνον πέρυσι διήνυσαν από άκρη σε άκρη όλη την Ευρώπη, γνωρίζοντας κάθε γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου. Διέτρεξαν περίπου 14.000 χιλιόμετρα και γνώρισαν διαφορετικούς λαούς, κουλτούρες, πολιτισμούς και γέμισαν άπειρες εμπειρίες. Απόδειξη της διαφορετικότητας του τρόπου ζωής, αποτελούν οι 300.000 φωτογραφίες και οι 200 ώρες καθαρού οπτικού υλικού, που μπορούν να αποτελέσουν τα βασικά συστατικά για την έκδοση ενός άλμπουμ ή πολλών σειρών ντοκιμαντέρ.
Τις επόμενες ημέρες -όμως- ξεκινάει το δεύτερο σκέλος του ταξιδιού. Θα διατρέξουν όλη την Ασία και θα βρεθούν στα πιο απίθανα μέρη της συγκεκριμένης ηπείρου. “Από το 2005 και έπειτα η ζωή μου άλλαξε και ξέφυγα από τα καθιερωμένα. Πήρα τη μεγάλη απόφαση να αρχίσω τα ταξίδια. Σε αυτή την απόφαση έχω δίπλα μου τη γυναίκα της ζωής μου. Μόνο που αυτή την φορά θα έχουμε και την 7χρονη κόρη μας, η οποία θα ζει με έναν ξεχωριστό τρόπο. Αυτή την χρονιά είναι να πάει στην δευτέρα δημοτικού.
Έχουμε συνεννοηθεί με την δασκάλα της και όλα τα μαθήματα θα γίνονται μέσω skype και ίντερνετ. Θα τις στέλνει τις ασκήσεις και τα μαθήματα και η κόρη μας θα στέλνει τις εργασίες της μέσω ίντερνετ. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο εγχείρημα και υπάρχει από πολλούς έντονη ανησυχία. Όμως θέλουμε και η κόρη μας να γνωρίσει όλο τον κόσμο όπως κάναμε και εμείς και να έχει ελευθερία αποκτώντας έναν άλλον τρόπο σκέψης”, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ακης Τεμπερίδης και συνεχίζει: “Πλέον δεν στεναχωριόμαστε για την κόρη μας, γιατί γνωρίζουμε ότι θα περάσει καλά, αλλά για τους ανθρώπους που αφήνουμε πίσω μας. Η σκέψη μας είναι πιο πολύ σε αυτούς, καθώς τα θέματα υγείας πάντα είναι μέσα στο παιχνίδι”.
Ζούμε σαν νομάδες
Σε κάθε ταξίδι ο Άκης και η Βούλα ζουν διαφορετικά πράγματα, διαφορετικές κουλτούρες, άλλα ήθη και έθιμα, ξεχωριστές εμπειρίες. “Μάθαμε να ζούμε σαν νομάδες. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, όμως είναι τόσο γλυκά που πραγματικά αξίζει να θυσιάσεις άλλα πράγματα που κάνει σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων”, αναφέρει ο Άκης Τεμπερίδης ο οποίος ανέφερε πως μετά από την Ασία σειρά έχει η Αυστραλία, η Βόρεια και η Κεντρική Αμερική, η Αλάσκα για να ολοκληρώσουν τον γύρο της Αφρικής. “Όλη μας η ζωή είναι μέσα σε ένα φορτηγάκι. Είναι όμως πολύ σημαντικό να είσαι και να ζεις ελεύθερος. Όμως για να το κάνει κάποιος αυτό θέλει μεγάλη δύναμη. Δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει πρώτα να αποφασίσεις να ζεις ελεύθερος, απελευθερωμένος από τα όποια προβλήματα της καθημερινότητας”.
Δουλεύουμε μέσω ίντερνετ και έχουμε δίπλα μας χορηγούς
Ο Έλληνας δημοσιογράφος γνωρίζει καλά ότι πρέπει να δουλέψει για να μπορέσει να ολοκληρώσει το στοίχημά του. “Η Βούλα θα ασχοληθεί με τις μεταφράσεις και αυτό θα μας δώσει ένα έσοδο. Επίσης εγώ έχω κάνει συνεργασία με μέσα ενημέρωσης και θα στέλνω κείμενα. Επειδή έχω πολλούς ακολούθους στα social media αναλαμβάνω την προβολή προϊόντων, όπου στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη τακτική. Επίσης, έχω συνάψει συνεργασία με ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και ιντερνετικό site.
Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις αυτό που αγαπάς από τα μέρη που επιθυμείς να βρίσκεσαι. Το θέμα αυτοκινήτου, το IVECO με το το οποίο θα κάνουμε πράξη όλα μας τα όνειρα και θα μας φιλοξενεί σε όλο μας το ταξίδι, θα έχει την απόλυτη στήριξη της κεντρικής εταιρείας. Έτσι αν πάθει κάτι, θα μπορεί να φτιαχτεί στην αντιπροσωπεία της εκάστοτε χώρας. Είναι ένα ταξίδι σταθμός και ανυπομονούμε να το κάνουμε. Και γνωρίζουμε ότι αφήνουμε πίσω μας ανθρώπους που μας νοιάζονται και μας αγαπούν… ”.
ΑΠΕ