Καστοριά

Χρήστος Παύλου: Κύριε υπουργέ, επίδομα θέρμανσης και όχι επίδομα πετρελαίου

Προς υπουργό οικονομίας και οικονομικών
Γιατί το επίδομα πετρελαίου πρέπει να αλλάξει σε επίδομα θέρμανσης
1) Σχεδόν όλοι όσοι διαμένουν στις περιοχές της Α’ αλλά και της Β’ ζώνης (οι πιό κρύες,7-8 μήνες ανάγκη θέρμανσης) λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έχουν στραφεί σε άλλες μορφές θέρμανσης, ξύλα, αέριο, κλιματιστικά κλπ.
Ως εκ τούτου λοιπόν δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα<< πετρελαίου>> ,παρόλα αυτά όμως τους κοστίζει πάρα πολύ σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές το κόστος θέρμανσης!!!!
ΑΠΟΡΙΑ!!! Αλήθεια οι βουλευτές όλων των κομμάτων από αυτές τις περιοχές δεν το γνωρίζουν αυτό????? Και τι κάνουν για να το αλλάξουν????
Και επειδή όλα σε αυτή τη χώρα έχουν να κάνουν με το τι και πόσα θα κερδίσει το κράτος και όχι ο πολίτης…
1) α) Αν επιδοτηθούν όλες οι μορφές θέρμανσης θα μειωθεί πάρα πολύ η λαθροϋλοτομία,αν σας ενοχλεί η λέξη, η παράτυπη υλοτόμιση, που σήμερα έχουν αποψιλωθεί τεράστιες δασικές εκτάσεις
β) Θα αυξηθούν τα έσοδα γιατί όλοι θα παίρνουν τιμολόγια από τις εταιρίες ξύλων,αερίου κλπ. για να δικαιούνται του επιδόματος ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, άρα 2πλο το όφελος και ευχαριστημένοι πολίτες και έσοδα στα ταμεία που είναι το ζητούμενο .(το συνολικό κόστος του επιδόματος θα προκύψει από την απόδοση του ΦΠΑ),επομένως καμία επιβάρυνση στον προϋπολογισμό, μπορεί να προκύψει μάλλον και πλεόνασμα!!!!
Για του λόγου το αληθές. Ζητήστε στοιχεία για τις καταναλώσεις πετρελαίου θέρμανσης από το 2010 και μετά στην Α’και Β΄ζώνη και θα διαπιστώσετε τη μεγάλη μείωση στην κατανάλωση,άρα και τεράστια μείωση στα έσοδα,δεδομένου ότι κατά τα ¾ στην τιμή του πετρελαίου είναι ΦΟΡΟΙ!!!!!!!!
Η ημερομηνία 15-10-19 είναι πολύ κοντά ,προλαβαίνετε να το αλλάξετε,ήδη φαίνεται ότι είσασταν έτοιμοι για πολλές αλλαγές, κάντε το!
Και να περιληφθούν μέσα και οι επιχειρήσεις αυτών των περιοχών και αναλογικά και των Γ’και Δ’.
Παύλου Χρήστος
Ελλην πολίτης-ξενοδόχος-Καστοριά

 

Back to top button