Εύκολοι σοκολατένιοι πειρασμοί της Σταυρούλας
Υλικά:
200 γρ κουβερτούρα
50 γρ λευκή σοκολάτα
50 γρ ζαχαρούχο
50 γρ εβαπορέ
μία κουταλιά σούπας σπορέλαιο
αν θέλετε προσθέτετε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνω σε μπεν μαρι το γάλα και το λάδι. Βγάζω από φωτιά και ρίχνω τη σοκολάτα τριμμένη η κομματάκια, μέχρι να γίνει λεία.
Προσθέτω τους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο θέλω. Με κουταλάκι το βάζω σε φόρμες.
Αν θέλετε να είναι δίχρωμα λιώνω λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρι, με μια κουταλιά λάδι.
Σε σιγανή φωτιά βάζω πρώτα τη λευκή σοκολάτα στα φαρμάκια και μετά στο ψυγείο.
Σε μισή ώρα είναι έτοιμα για κέρασμα.
kastoria365.gr