Καστοριά

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΟΔΟΣ

Με όποια κυβέρνηση

Με όποια κυβέρνηση, αριστερόστροφη που υποτίθεται προτάσσει το δημόσιο από το ιδιωτικό συμφέρον ή φιλελεύθερη-κεντροδεξιά που υποτίθεται ότι αντιπαρατίθεται στον σπάταλο και αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα, βρίσκουν πάντα τρόπο να επιβιώνουν διευθετήσεις. Που είναι μια από τις αιτίες της κατάρρευσης της οικονομίας και της Καστοριάς.

Διαβάστε επίσης:

Λόγος & Αντίλογος
Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:
Η ανάληψη των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αρχής Καστοριάς 
Εγώ πάλι ωστόσο, έτσι όπως βλέπω το «αισθητικό» της φωτογράφησης του δημάρχου μας πια κ. Γ. Κορεντσίδη και των δημοτικών του συμβούλων που κρατούν όλοι τους από μια μεγάλη εικόνα της Παναγίας, στα χέρια τους, νομίζω ότι είναι σαν να εκπέμπουν ένα sos.

Το Σκάκι
Το πρώτο Σαββατοκύριακο της 84ης έκθεσης Θεσσαλονίκης με την καθιερωμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού, μεταφέρθηκαν όλοι οι «γαλάζιοι» της Καστοριάς εκεί. 

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Ένα άλλο ζήτημα που απασχόλησε τους πολίτες και την ευρύτερη κοινή γνώμη, ήταν η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την Συμφωνία των Πρεσπών.  Φυσικά μέσα απ’ την συνέντευξη του στα πλαίσια της 84ης ΔΕΘ. 

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Τοπικός τύπος: Την σημερινή χώρα την έφτιαξαν (!) οι πολίτες. Ως νόημα πολύ καλό και δημοκρατικό (;). Είναι μια εκδοχή, πίστη, άποψη. Ως έκφραση, είναι λαϊκουριά. 

ΧΡΗΣΟΥ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ:
Δυτική Μακεδονία
Επιμέλεια: Σ.ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ
Πρόκειται για απόσπασμα από το κεφάλαιο «Δυτική Μακεδονία» από το βιβλίο του Χρ. Ζαλοκώστα «Το Περιβόλι των Θεών» (1944, 1969) -το βρήκαμε στο 1ο τεύχος του περιοδικού της Φλώρινας «Αριστοτέλης» (Ιαν-Φεβρ 1957). 

Λόγος & Αντίλογος
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΛΙΠΗ:
Είδα ότι, το φύλλο της ΟΔΟΥ της 12 Σεπτεμβρίου 2019, ήταν το χιλιοστό φύλλο της εφημερίδας σας.

R.S. THOMAS:
Ένας γάμος
Μετάφραση: ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ-ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ

ΟΔΟΣ:
Θέλημα Θεού;
Οφείλεται στην χορταριασμένη λίμνη, στις ακαθαρσίες που χάσκουν στους δρόμους και σε ανοικτούς χώρους; Στην ποιότητα του φωτισμού; Στο κακό μάτι; Στην τύχη της Καστοριάς; Είναι θέλημα Θεού; 

-Οι Καστοριανοί της Μελβούρνης

-Η μετάβαση των Βαλκανίων στην καθαρή ενέργεια

-Είπαν: Ι. Κορεντσίδης

-Αυτή είναι η “σοσιαλιστική δημοκρατία” στον Δήμο Νεστορίου;

-Κακοχωνεμένος κεϊνσιανισμός

…κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 19.9.2019 | 1001

 

 

 

 

Back to top button