Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΠροκηρύξεις

Έρχονται προγράμματα εργασίας για νέους ανέργους στη Δυτική Μακεδονία

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε και ένα νέο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στη Δυτική Μακεδονία, με στόχο την ανάσχεση του brain drain

Ένα νέο πρόγραμμα αλλά μόλις για 300 ανέργους, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, που θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου τομέα, στη Δυτική Μακεδονία θα τρέξει το επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα θα αφορά θέσεις προεργασίας για επτά μήνες.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε και ένα νέο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στη Δυτική Μακεδονία, με στόχο την ανάσχεση του brain drain («διαρροή εγκεφάλων») και θα αφορά 250 άνεργους πτυχιούχους, ηλικίας 22 έως 39 ετών, για 12 μήνες, με ακαθάριστες αμοιβές 1.040 ευρώ για ανέργους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και 990 ευρώ για ανέργους τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Επίσης, ο κ. Πρωτοψάλτης συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Αναλύοντας τους στόχους της νέας διοίκησης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ σημείωσε ότι το όραμα είναι η δημιουργία ενός ΟΑΕΔ που θα αποτελεί έναν Οργανισμό συνώνυμο της απασχόλησης, ο οποίος θα παίξει έναν κομβικό ρόλο στην αγορά εργασίας, έτσι ώστε να συμβάλει καθοριστικά στη σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

zougla.gr

Back to top button