Κόσμος

ΗΠΑ: Οι Γήινοι δεν πήγαν στην… «εισβολή της Περιοχής 51»

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης προέβλεπαν ότι 2 εκατομμύρια άνθρωποι θα συνέρρεαν στην έρημο της Νεβάδα για να «εισβάλουν» στην Περιοχή 51, την απόρρητη στρατιωτική βάση όπου, σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, η κυβέρνηση κρύβει τους εξωγήινους.

Τελικά, περίπου, εκατό τολμηροί έφτασαν μέχρι εκεί.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες, με αφορμή ένα μήνυμα στο Facebook που ανακοίνωνε μια εκδήλωση: «Ας καταλάβουμε δια της εφόδου την Περιοχή 51, δεν μπορούν να μας σταματήσουν όλους».

Η βασική ιδέα ήταν να γίνει μαζική εισβολή, στις 3 το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου, στη βάση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η ύπαρξη της οποίας κρατήθηκε μυστική για χρόνια και επιβεβαιώθηκε μόλις το 2013 από τη CIA.

Προκλήθηκε αρκετός θόρυβος για το «πάρτι» αυτό, αρκετός, ώστε ακόμη και ο στρατός να εκδώσει αυστηρή προειδοποίηση προς όσους θα τολμούσαν να πλησιάσουν στη βάση.

Συνολικά, 2 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν δηλώσει συμμετοχή, όταν το Facebook διέγραψε, στις αρχές Αυγούστου, το μήνυμα γιατί δεν πληρούσε τα κριτήρια δημοσίευσης.

Ο Μάθιου Ρόμπερτς, ο νεαρός που είχε την αρχική ιδέα, παραδέχτηκε στο μεταξύ ότι επρόκειτο για μια «πλάκα»: κάτι που σκέφθηκε στις 2 τα χαράματα επειδή «βαριόταν».

Εμπνεύστηκε την εισβολή από μια άλλη χιουμοριστική πρόταση στο Facebook, που καλούσε τον κόσμο να κλέψει τις 10.000… λίμνες της Μινεσότα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 100 άνθρωποι, μεταμφιεσμένοι ή φορώντας στο κεφάλι ένα κωνικό καπελάκι από αλουμινόχαρτο, ανταποκρίθηκαν τελικά στο κάλεσμα, τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Η συγκέντρωση ήταν περισσότερο εορταστική, παρά επιθετική και κατέληξε μόνο σε μία σύλληψη, ενός άνδρα που ούρησε στην είσοδο της Περιοχής 51.

Ο σερίφης της κομητείας ανέφερε ότι τα «φεστιβάλ» που οργανώθηκαν σε δυο μικρές κοινότητες, κοντά στη βάση, προσέλκυσαν περίπου 1.500 ανθρώπους, πολύ λιγότερους απ’ όσους ανέμεναν οι διοργανωτές.

ΑΠΕ

Back to top button