Βurger χαρουπάλευρου με ρεβυθοκεφτέ και μεσογειακή σάλτσα πιπεριάς από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα
ΥΛΙΚΑ
Για τα burger με χαρουπάλευρο
- 300 γρ. αλεύρι μαλακό
- 200 γρ. χαρουπάλευρο
- 1/2 φλυτζανιού χαρουπόμελο ή μελάσα ή πετιμέζι
- 15 γρ. αλάτι ψιλό
- 25 γρ. νωπή μαγιά ή ένα φακελάκι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- νερό χλιαρό (όσο πάρει.. περίπου 330 -350 γραμ.)
- ελάχιστο σουσάμι
Για τους ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ)
- 400 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα και αλατισμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι λευκό ξηρό
- 2 κ. γλυκού κύμινο
- 2 κ. γλυκού κόλιανδρο
- 1 κ. σούπας μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ελάχιστο ελαιόλαδο
Για την μεσογειακή σάλτσα πιπεριάς
- 7 – 8 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 – 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σας αρέσει)
- 2 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά
- 1 κουτ. σούπας ξίδι, λευκό ή κόκκινο
- 4 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι (ή λάιμ)
- 2 κουτ. σούπας σκούρα μαύρη ζάχαρη (μελάσα)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- μια γερή πρέζα αλάτι
Οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr