Καστοριά – Συνταγή: Vigan burger χαρουπάλευρου

Βurger χαρουπάλευρου με ρεβυθοκεφτέ και μεσογειακή σάλτσα πιπεριάς από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα

ΥΛΙΚΑ

Για τα burger με χαρουπάλευρο

  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 200 γρ. χαρουπάλευρο
  • 1/2 φλυτζανιού χαρουπόμελο ή μελάσα ή πετιμέζι
  • 15 γρ. αλάτι ψιλό
  • 25 γρ. νωπή μαγιά ή ένα φακελάκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • νερό χλιαρό (όσο πάρει.. περίπου 330 -350 γραμ.)
  • ελάχιστο σουσάμι

Για τους ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ)

  • 400 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα και αλατισμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι λευκό ξηρό
  • 2 κ. γλυκού κύμινο
  • 2 κ. γλυκού κόλιανδρο
  • 1 κ. σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελάχιστο ελαιόλαδο

Για την μεσογειακή σάλτσα πιπεριάς

  • 7 – 8 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 – 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σας αρέσει)
  • 2 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι, λευκό ή κόκκινο
  • 4 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι (ή λάιμ)
  • 2 κουτ. σούπας σκούρα μαύρη ζάχαρη (μελάσα)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • μια γερή πρέζα αλάτι

Οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.