ΕκδηλώσειςΚαστοριά

«Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» από τον Δήμο Καστοριάς (ρεπορτάζ – φωτορεπορτάζ)

https://i1.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2019/09/DSC_2877.jpg?ssl=1

Γιάννης Κορεντσίδης: «Θέλουμε να κάνουμε μια πόλη ευέλικτη, μια πόλη φιλική προς το περιβάλλον»

Ο Δήμος Καστοριάς, συμμετείχε εμπράκτως στην  «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» και συγκεκριμένα στην «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο».  Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 μια σειρά δράσεων, οι οποίες επικεντρώθηκαν στο να προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα με τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και του ποδηλάτου.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημέρα με θέμα «Κώδικας οδικής κυκλοφορίας και ποδήλατο» στο αμφιθέατρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Εν συνεχεία έμπειροι ποδηλάτες και τεχνικοί έδωσαν οδηγίες για τη φροντίδα του ποδηλάτου, αλλά και χρήσιμες συμβουλές  (όπως για εξοπλισμό, αξεσουάρ, θέση οδήγησης κ.ά.) στο πλαίσιο της ενημερωτικής δράσης  «Ελέγχω το ποδήλατό μου».

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής γέμισε παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία χρησιμοποίησαν εντός του πάρκου ηλεκτρικά ή συμβατικά ποδήλατα, όπως επίσης και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα με τη βόλτα τους στον ελεγχόμενο χώρο, εκπρόσωποι του τμήματος Τροχαίας Καστοριάς, ενημέρωσαν τα  παιδιά και τους γονείς τους σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας, με τον Ποδηλατικό Σύλλογο «620» και με εθελοντές.

«Μέσα από αυτές τις δράσεις, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σχετικά με τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Οφείλουμε να σεβόμαστε τους πολίτες, τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και να προστατεύουμε συγκεκριμένα σημεία τα οποία διευκολύνουν την πρόσβασή τους. Οφείλουμε να δώσουμε την αρμόζουσα σημασία στο περιβάλλον και στην πόλη μας και να αποφεύγουμε τη χρήση αυτοκινήτου, όποτε αυτό είναι εφικτό. Θέλουμε να κάνουμε μια πόλη ευέλικτη, μια πόλη φιλική προς το περιβάλλον, σε όλους τους πολίτες, σε όλες τις κατηγορίες πολιτών. Αυτό θα το πετύχουμε με τη συνεργασία όλων μας», δήλωσε ο  Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

Παράλληλα ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως οι εν λόγω εκδηλώσεις εμπεριέχονται στο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, στο οποίο μετέχουν 180 Δήμοι της χώρας μέσω του Πράσινου Ταμείου «Δυστυχώς ο Δήμος Καστοριάς δεν είχε καμία μελέτη ή σχέδιο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ωστόσο υπάρχει η διάθεση από τη μεριά μας και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναντήσεις-συσκέψεις ώστε ο Δήμος να καταθέσει τις προτάσεις του και να μπει επιτέλους σε μια τροχιά ανάπτυξης και συμβολής για το περιβάλλον».

«Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Η Δημοτική Αρχή έχει σκοπό να  βελτιώσει και να αξιοποιήσει περεταίρω όλα τα μέσα και τους χώρους που διαθέτει.  Θέλουμε να δίνουμε αφορμή στους συμπολίτες μας, ώστε να έχουν επιπλέον ενασχολήσεις για τα παιδιά τους, σε χώρους όμορφα διαμορφωμένους και απολύτως ασφαλείς», ήταν τα λόγια του Αντιδημάρχου  Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού Πέτρου Δοκόπουλου.

          https://i1.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2019/09/DSC_2880.jpg?ssl=1https://i1.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2019/09/DSC_2863.jpg?ssl=1

Δείτε όλο το μεγάλο φωτορεπορτάζ στο orizontespress.gr

Back to top button