Καστοριά

Γιάννης Κορεντσίδης για παιδικούς σταθμούς: «Δεν είναι απολύσεις, είναι μη ανανέωση συμβάσεων» – Σε ποιους δε θα γίνει ανανέωση

Ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης απάντησε στην καταγγελία της ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για απολύσεις εργαζόμενων από τους παιδικούς σταθμούς, μιλώντας στον Χρήστο Νατσούλη στο Ράδιο Antennes 93,6.

 «Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων αλλά μη ανανέωσης συμβάσεων σε κάποιους και για το πλεονάζον προσωπικό. Το μόνιμο προσωπικό του Νομικού Προσώπου του Δήμου Καστοριάς μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 320 παιδιών κι αυτή τη στιγμή στους παιδικούς σταθμούς του δήμου έχουμε 223 παιδιά. Το υπάρχον προσωπικό υπερκαλύπτει τις υπάρχουσες ανάγκες. Οι υπεράριθμοι είχαν προσληφθεί πριν από 4 χρόνια με σύμβαση ορισμένου χρόνου και κάθε έτος γίνεται η ανανέωση τους.
Αυτή τη στιγμή η ανάγκες είναι για 15 βρεφονηπιοκόμους, το Νομικό Πρόσωπο του δήμου έχει μόνιμο προσωπικό 16 βρεφονηπιοκόμους. Ανανεώσεις θα γίνουν σε μάγειρες και στον τομέα της καθαριότητας. Στην καθαριότητα υπάρχουν 8 υπάλληλοι που είναι όλοι απαραίτητοι, στους μάγειρες, από τους υπάρχοντες 5 θα ανανεωθούν οι συμβάσεις σε 2.
Καταλαβαίνω απόλυτα το πρόβλημα των εργαζομένων και έχω συναντηθεί πολλές φορές μαζί τους.»

Καμία απόλυση στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καστοριάς

 

 

One Comment

Back to top button