Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

500 έως 1.000 πρόσφυγες ανά περιφέρεια – Σοβαροί προβληματισμοί Κασαπίδη για την έλευση επιπλέον προσφύγων στη Δυτ. Μακεδονία

Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το πρωί της Παρασκευής με θέμα την αποσυμφόρηση των νησιών από τους μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos ο υπουργός αναφέρθηκε σε πρόσκαιρη φιλοξενία οικογενειών με μικρά παιδιά με προτίμηση στις θερμές περιοχές, όπου διαθέτουν ξενοδοχεία και σπίτια. Μάλιστα λέχθηκε ότι θα κατατεθεί και νομοσχέδιο άμεσα για το μείζον προσφυγικό θέμα.
Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης εξέφρασε τους σοβαρούς προβληματισμούς του επί του θέματος εξηγώντας ότι η κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία είναι δύσκολη, η ανεργία είναι μεγάλη και η κρίση της μεταλιγνιτικής περιόδου δεν επιδέχεται άλλες επιλογές παρά την πραγματική ανάπτυξη.
Ο υπουργός μίλησε για επαναπατρισμό 10.000 και πλέον μεταναστών στον τόπο τους και φιλοξενία 500-1000 ατόμων ανά περιφέρεια ανάγοντας το θέμα σε εθνικό.
Ιωάννα Παπαδημητρίου

prlogos.gr

Back to top button