ΑγροτικάΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Ο απολογισμός του προγράμματος «Ελληνική Κόκκινη Φυλή Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής : Δύο χρόνια μετά» (ρεπορτάζ – φωτορεπορτάζ))

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών & Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Ελληνική Κόκκινη Φυλή Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής : Δύο χρόνια μετά», όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα, οι στόχοι και οι μελλοντικές δράσεις  του Προγράμματος 10.2.1  «Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία».

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμός Δημητριακών και  Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς κ. Δημήτρης Μόσχος  δήλωσε φανερά ικανοποιημένος πως «Προχωράμε πολύ καλά σε ό,τι έχει σχέση με το πρόγραμμα και έχουμε στα χέρια μας τα πρώτα αποτελέσματα. Μάλιστα ο Συνεταιρισμός μας έχει προταθεί για βράβευση, λόγω της ορθής πρακτικής που ακολουθούμε».

Τα τελευταία δυο χρόνια, που εφαρμόζεται το  πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έφερε ως αποτέλεσμα να έχουν πλέον οι ντόπιοι κτηνοτρόφοι πιστοποιημένα καθαρόαιμα νεογέννητα της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής  «Στόχοι του προγράμματος είναι η καθαροαιμία της Φυλής και τα πιστοποιημένα προϊόντα.  Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Οι κτηνοτρόφοι μας είναι άψογοι. Άλλωστε για αυτό κριθήκαμε και ως Συνεταιρισμός-Πρότυπο στη Διαχείριση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η εξέλιξη αυτή, μας βαραίνει, μας χαροποιεί, μας γεμίζει με δύναμη και υπευθυνότητα ώστε να μην υπάρξουν λάθη στο μέλλον» δήλωσε η Ταμίας του Συνεταιρισμού και νόμιμη εκπρόσωπος του Προγράμματος 10.2.1 «Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία»  κα  Άννα Μόσχου.

Βολές της κας Μόσχου προς το ΥΠΑΑΤ: «Η Αθήνα πρέπει να έρθει σε εμάς. Προεκλογικά όργωναν όλη την Ελλάδα. Τώρα πού είναι;»

Ο Συνεταιρισμός, πραγματοποιεί συνεχώς επαφές  με τους αρμόδιους που σκοπό έχουν την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει  ο κλάδος «Η ημερίδα που πραγματοποιήσαμε είχε προγραμματιστεί εδώ και πολλές εβδομάδες. Αποστείλαμε πρόσκληση και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πριν από ένα μήνα, ωστόσο κανένας εκπρόσωπός του, δεν μας τίμησε με την παρουσία του.  Μας είχαν ενημερώσει πως θα ερχόταν  ο Γενικός Γραμματέας του  ΥΠΑΑΤ κ. Γεώργιος Στρατάκος, ο οποίος τελικά ακύρωσε την άφιξή του, λίγες ώρες πριν την ημερίδα. Το γεγονός αυτό μας λυπεί αφάνταστα και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της ημερίδας εκφράσαμε τα προβλήματα και τα ζητήματα που μας απασχολούν και κανένας από τη μεριά του Υπουργείου, δεν ήταν εδώ για να τα μεταφέρει», ήταν τα λόγιας της κας Μόσχου.

Η κα Μόσχου τόνισε επίσης πως οι άνθρωποι του Υπουργείου, δεν θα πρέπει να είναι καθηλωμένοι πίσω από ένα γραφείο, αλλά θα πρέπει να έρχονται σε καθημερινή επαφή με τον κόσμο «Όταν επισκεπτόμαστε το ΥΠΑΑΤ, έχουμε στη διάθεσή μας ένα εικοσάλεπτο για να παρουσιάσουμε τα ζητήματα του κλάδου μας. Ο χρόνος είναι ελάχιστός. Η παρουσία του κ. Στρατάκου στην ημερίδα, θα ήταν μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία ώστε να μεταφερθούν στο ΥΠΑΑΤ οι δράσεις μας, οι δράσεις ενός Συνεταιρισμού πρότυπο. Οι άνθρωποι αυτοί εκλέγονται για να δώσουν λύσεις στον εκάστοτε κλάδο. Θέλουμε εμπράκτως τη στήριξη από το κεντρικό κράτος. Είναι τραγελαφικό  προεκλογικά να  οργώνουν όλη την Ελλάδα, να πηγαίνουν σε όλες τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια και τώρα σε κάτι το τόσο σπουδαίο δεν παρευρέθηκε ούτε ένα στέλεχος του Υπουργείου.  Είναι πολύ δύσκολο τόσοι κτηνοτρόφοι να αφήνουμε τις δουλειές μας και τα ζώα μας και να τρέχουμε στην Αθήνα. Η Αθήνα πρέπει να έρθει σε εμάς».

 

            

Περισσότερα στο orizontespress.gr

 

 

 

 

 

 

Back to top button