Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Αριθμός ρεκόρ σπουδαστών φέτος στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς – Για πρώτη φορά μαθήματα και στο Άργος Ορεστικό

Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Καστοριάς, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019,

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

Την τελετή πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ενώ το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Πέτρος Δοκόπουλος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, όπως επίσης και δεκάδες σπουδαστές.

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020 θα λειτουργήσουν στο Δ.Ι.Ε.Κ. Καστοριάς έξι νέες ειδικότητες, οι οποίες είναι οι:

  1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  2. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)
  3. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
  4. Βοηθός Φυσικοθεραπείας
  5. Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης Προϊόντων (Marketing)
  6. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Για τη φετινή χρονιά αποφασίστηκε να  λειτουργήσει και δεύτερο τμήμα της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)», λόγω τόσο της μεγάλης ζήτησης από μεριάς των σπουδαστών, όσο και της απορρόφησης στην αγορά εργασίας.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και στην πόλη του Άργους Ορεστικού. Συγκεκριμένα τα εργαστηριακά μαθήματα της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)» θα γίνουν στη Λέσχη Αξιωματικών και της ειδικότητας «Βοηθός Φυσικοθεραπείας» θα γίνουν στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής  Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.).

Στο δεύτερο έτος της φοίτησής τους, βρίσκονται οι σπουδαστές των ακόλουθων ειδικοτήτων:

1.Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

2.Βοηθός Φαρμακείου

3.Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών

4.Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)

5.Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας

6.Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας

7.Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας

8.Τεχνικός τεχνολογίας ενδύματος και υποδήματος – σχεδιαστής μόδας

  1. Τεχνικός αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής

Στο Δ.Ι.Ε.Κ. Καστοριάς λειτουργούν πλέον 16 τμήματα (15 ειδικότητες) και φοιτούν σε αυτά περίπου 400 σπουδαστές, οι οποίοι προέρχονται από όλη την Ελλάδα. Όπως άλλωστε φανερώνουν και οι αριθμοί η δυναμική του Δ.Ι.Ε.Κ. κάθε χρόνο αυξάνεται «Λόγω του μεγάλου όγκου των σπουδαστών μας, θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση προς την Καστοριά. Αφενός γιατί νέα παιδιά της περιοχής μας θα παραμείνουν για σπουδές στον τόπο τους και αφετέρου γιατί έρχονται σε εμάς σπουδαστές από όλη τη χώρα», ενημέρωσε ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Καστοριάς Απόστολος Τζιώτζης.

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς, κατά κοινή ομολογία, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Ελλάδας, καθώς συνδυάζει άριστες υποδομές, εξειδικευμένο προσωπικό και δωρεάν φοίτηση.

 

 

 

 

 

Back to top button