ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Μειωμένη κατά 10 εκατομμύρια θα είναι φέτος η συνολική προσφορά των δερμάτων στα διεθνή δημοπρατήρια (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Η νέα σημαντική μείωση παραγωγής – προσφοράς δερμάτων για τη νέα περίοδο και από τα τρία διεθνή δημοπρατήρια, ήταν το σημαντικότερο στοιχείο της ενδιαφέρουσας ημερίδας με χρήσιμες εποχικές πληροφορίες που διοργάνωσε στην Καστοριά για 5η συνεχή χρονιά το δημοπρατήριο της Kopenhagen Fur.
Στη σημαντική αυτή ημερίδα συμμετείχαν πάνω από 70 Έλληνες εκτροφείς από Καστοριά και Σιάτιστα, οι οποίοι συνεργάζονται με το Δανέζικο δημοπρατήριο, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα δεδομένα που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά, τον απολογισμό της χρονιάς που έκλεισε, αλλά και τις επόμενες κινήσεις των δημοπρατηρίων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την παρατεταμένη κρίση, έτσι ώστε η πρώτη ύλη αποκτήσει την πραγματική της αξία.

Τους Έλληνες φαρμαδόρους καλωσόρισε ο αντιπρόσωπος της Kopenhagen Fur στην Ελλάδα, Λεωνίδας Μπούτης, ο οποίος και αποτελεί τον άμεσο κρίκο μεταξύ των Ελλήνων φαρμαδόρων και του Δανέζικου δημοπρατηρίου, ενώ στη συνέχεια ο Christian Alexander Ber-ner ανέλυσε με στατιστικούς πίνακες τον απολογισμό της περιόδου.
Το υψηλότερο ποσοστό πωλήσεων, αλλά και τιμών είχε η Kopenhagen Fur
“Την σεζόν 2019, η Κοpenhagen Fur από τα 25,8 εκ. δέρματα που πρόσφερε συνολικά, πούλησε τα 25,2, ήτοι ποσοστό 98%, που ήταν και το υψηλότερο από τα υπόλοιπα διεθνή δημοπρατήρια”, επισήμανε ο Peter Smit και συνέχισε λέγοντας, ότι ο μ.ο. τιμών κυμάνθηκε  στα 24,7 ευρώ το δέρμα, ο οποίος όπως υποστήριξε “δεν ήταν ικανοποιητικός τόσο για το δημοπρατήριο, όσο και για τους φαρμαδόρους”. 
Όσον αφορά τους Έλληνες φαρμαδόρους ο μ.ο. τιμής των δερμάτων άγγιξε τα 20,50 ευρώ.

                          Νέα σημαντική μείωση της παγκόσμιας παραγωγής δερμάτων
Κατά 10 εκ. λιγότερα δέρματα mink θα προσφερθούν συνολικά από όλα τα διεθνή δημοπρατήρια τη νέα σεζόν.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΣΕΝΤΡΑ

sentranews.gr

 

 

 

 

Back to top button