Καστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Διεθνές Κλιμάκιο της “Cosmote” για τουρισμό στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Ύστερα από συντονισμένες επικοινωνίες και προσπάθειές μας, θεωρούμε μεγάλη μας τιμή το γεγονός ότι καταφέραμε να μας εμπιστευτεί και εν τέλει να μας επισκεφθεί Διεθνές Κλιμάκιο της Εταιρίας Τηλεπικοινωνιών της “Cosmote”, αποτελούμενο από 30 άτομα, από διάφορα μέρη της ευρωπαϊκής ηπείρου, μεταξύ των οποίων και μεγαλοστελέχη.
Το κλιμάκιο επέλεξε να περάσει μαζί μας ευχάριστες στιγμές και να πάρει μία γεύση της γενικότερης κουλτούρας και ζωής από την παλιά και σύγχρονη Καστοριά.
Δυστυχώς, ο καιρός δε στάθηκε σύμμαχός μας αυτή τη φορά, με τη βροχή να είναι ασταμάτητη όλη μέρα.
Η ανταπόκρισή μας όμως ήταν άμεση στις έντονες τοπικές αστάθειες του καιρού και αναδιαμορφώναμε το πρόγραμμά μας “on real time”, ώστε να περάσουν όμορφα οι φιλοξενούμενοί μας, να αποκομίσουν όμορφες εικόνες της Καστοριάς και εν τέλει να καταφέρουμε να καταστήσουμε την Καστοριά στις καρδιές τους ως έναν αλησμόνητο προορισμό, τον οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, θέλουν οπωσδήποτε να επισκεφθούν ξανά!
Σε γενικές γραμμές αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε αρκετές από τις “Active” δράσεις που είχαμε ετοιμάσει όπως η τοξοβολία, η βόλτα με τα ποδήλατα νερού και τα καγιάκ στη λίμνη, η επίδειξη παραδοσιακών χορών του τόπου μας, η ποδηλασία, κ.α..
Έτσι λοιπόν, αφού μοιράστηκαν αδιάβροχα στους συμμετέχοντες, ακολουθήθηκε το Επισκέψιμο Πρόγραμμά μας, στο οποίο εντάξαμε, εκτός από τη mini πεζοπορία, επισκέψεις και ενδελεχή ξενάγηση στο Σπήλαιο του Δράκου, το Ενυδρείο και το Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες αγνά, σπιτικά, παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας, τα οποία εκτιμήθηκαν δεόντως.
Τα κρασιά μας (καστοριανές ετικέτες), τα τυριά μας (π.χ. μπάτζος), το σπιτικό λικέρ από άγρια βατόμουρα, τα γλυκά μας,έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο μεταξύ των άλλων εδεσμάτων.
Οι περισσότεροι μας ζητούσαν τις συνταγές για τους “σαλιάρους” και το λικέρ βατόμουρο.
Και μη ξεχνάμε ότι τους έμεινε απωθημένο να δοκιμάσουν και τις πιο ‘Active” δράσεις που προσφέρει η Kastoria Outdoors και δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν λόγο καιρού.
Δράσεις οι οποίες μάλιστα θα εμπλουτιστούν με ακόμα περισσότερες όπως π.χ. “Guided Tour & Barbecue” στον Γράμμο και το Βίτσι, Πεζοπορία με Μανιταροσυλλογή, ακολουθούμενη από το ανάλογο Cooking Show και άλλες πολλές εκπλήξεις…
Αγωνιστήκαμε και καταφέραμε για ακόμα μία φορά, να λάβουμε θετικότατα Reviews από τους επισκέπτες μας και αυτό είναι ένα ακόμα ελπιδοφόρο μήνυμα, το οποίο προμηνύει ακόμα πιο ανοδική τάση στον τουρισμό του νομού μας!
Ευχαριστούμε όλους τους συνοδούς μας και τους εργαζόμενους στα επισκέψιμα σημεία που είδαμε,
για τον επαγγελματισμό και την άψογη συμπεριφορά τους.
Εμείς συνεχίζουμε…

Kastoria Outdoors

 

 

Back to top button