ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Η πρώτη ορκωμοσία του μεταπτυχιακού φυσικού αερίου στην Καστοριά (σειρά φωτογραφιών)

Η πρώτη πανηγυρική  ορκωμοσία αποφοίτησης των 40 πρώτων μεταπτυχιακών φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου»  πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, με την συμμετοχή των δύο Πρυτάνεων, της Συγκλήτου και της ακαδημαϊκής κοινότητας,  κυβερνητικών αξιωματούχων από την Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν, τοπικών Βουλευτών και Δημάρχων .

Παραβρέθηκε ο κύριος Μιχάλης Γκοσλιόπουλος, Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) για τη Δυτική Μακεδονία και εκ μέρους του Ιδρύματος Μποδοσάκη, η κυρία Τζένη Λαζάρου ως Διαχειρίστρια Προγραμμάτων & Δωρεών .

     

 

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (πρώην Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων)  και το Τμήμα  Ορυκτών Πόρων της Πολυτεχνική Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας    σε συνεργασία    με το  Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan State University of Economics, UNEC) λειτουργεί  το Διεθνές ελληνο-αζέρικο Διιδρυματικό-Διατμηματικό κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο:

Ελληνο-Αζέρικο Διεθνές Διιδρυματικό-Διατμηματικό κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου»

(Petroleum oil and gas management and transportation − M.Sc. MOGMAT)     όπως  έχει δημοσιευτεί το σχετικό ΦEK  επανίδρυσης 3340 τ.β./ 10 Αυγούστου 2018)  σύμφωνα με τις διατάξεις  του ν.4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄)».  

Το μοναδικό στην Ελλάδα και καταξιωμένο πλέον ΠΜΣ- MOGMAT λειτούργησε στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ήδη 4 συνεχή έτη από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.  Μέχρι σήμερα φοιτούν 138 φοιτητές από όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 2 αλλοδαποί φοιτητές.

Το M.Sc. MOGMAT επανιδρύεται  μετά την συνέργεια του ΤΕΙ ΔΜ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Ν. 4610/2019) από  το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής ως επισπεύδον Τμήμα,  σε συνεργασία με  το Τμήμα «Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών» με έδρα την Κοζάνη και του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων  με έδρα τα Γρεβενά της Σχολής Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) και σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan State University of Economics)   για να συνεχίσει την επιτυχή λειτουργία του  για τα επόμενα 5 ακαδημαϊκά έτη 2019-2024.

 

Back to top button