ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ξεκίνησε ο Μάρκος Σπυρόπουλος για τον μεγάλο άθλο, τον μοναχικό διάπλου του Ατλαντικού (βίντεο)

Με καθυστέρηση 2 εβδομάδων, λόγω καιρού, δόθηκε τελικά σήμερα η εκκίνηση του 22ου Mini Transat στο οποίο συμμετέχει ο Μάρκος Σπυρόπουλος. Ο Καστοριανός καπετάνιος είναι ο δεύτερος Έλληνας που παίρνει μέρος στη διοργάνωση μετά τον Θεόδωρο Τέτσιο που έλαβε μέρος στην 4η διοργάνωση το 1983.
Τέσσερα πρωτότυπα είναι τα φαβορί για τη νίκη του MINI-TRANSAT 2019.
1. Ο Tanguy Bouroullec με το νέο υδρόπτερο CERFRANCE 969 και την πλατιά του πλώρη,
2. ο François Jambou με τη πλατιά του πλώρη TEAM BFR MAREE HAUTE JAUNE 865,
3. ο Axel Tréhin PROJECT RESCUE OCEAN 945 και
4. ο Erwan Le Méné ROUSSEAU CLOTURES 800 με πιο κλασικά σκαριά. Φυσικά οι προβλέψεις ισχύουν εφόσον δεν έχουμε ανεπανόρθωτες ζημιές.

Υπάρχουν βέβαια και τα αουτσάιντερ όπως και το ελληνικό QUANTA 931 με τον Μάρκο Σπυρόπουλο που συμμετέχει με σύγχρονο συναγωνιστικό πρωτότυπο.
Τα 4 φαβορί έχουν ήδη την εμπειρία προηγούμενων ΜΙΝΙ ΤΡΑΝΖΑΤ, γιαυτό και ο αγώνας προμηνύεται συναρπαστικός.

Το σκάφος QUANTA 931 του Μάρκου Σπυρόπουλου θα συμμετέχει στον μοναχικό αγώνα διάπλου Ατλαντικού ωκεανού με σύγχρονο κλασικό σκαρί στην κατηγορία των 22 πρωτοτύπων. Συνολικά στον αγώνα παίρνουν μέρος 90 πλεούμενα στις 2 κατηγορίες, υδρόπτερα πλατιές μούρες (πλώρες) ή κλασικά.

To 2017 το ίδιο σκάφος 931 του ΜΙΝΙ ΤΡΑΝΖΑΤ, τερμάτισε 5ο με τον Andrea Fornaro με μέση ταχύτητα (Τμ) 6,79 ν.κ έναντι 7,34 ν.κ του 1ου (8 % ταχύτερο του 931).
Φετινό φαβορί παραμένουν οι πλατιές μούρες (πλώρες), αφού το 2017 κατέκτησαν τις 3 πρώτες θέσεις. εκτός βέβαια ευχάριστου ελληνικού απροόπτου ή και από πλευράς των νέων υδροπτέρων.

Ο συναγωνισμός προμηνύεται συναρπαστικός…

Από το ΦΟΥΙΤ και όλη την Καστοριά, καλή επιτυχία Μάρκο!


Back to top button