ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Στην ημερίδα των φιλολόγων για την έκθεση και την ιστορία (φωτογραφίες – βίντεο – ηχητικό απόσπασμα)

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς διοργάνωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για τη διδακτική στην έκθεση και την ιστορία σύμφωνα με το νέο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας. Οι φιλόλογοι Φώτης Παντόπουλος και Μπικάκης Μιχάλης αναφέρθηκαν εκτενώς στα νέα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά και τις τελευταίες αλλαγές στην ύλη και τον τρόπο εξέτασης της Νεοελληνικής Γλώσσας – Λογοτεχνίας και της Ιστορίας Προσανατολισμού.

Ο Φώτης Παντόπουλος εργάζεται με το project διδακτικής και συμβουλευτικής «My name is Teacher»  από το 2012 παρουσιάζοντας πλήθος video και -τα τελευταία 3 έτη- τηλεοπτικών εκπομπών «Η ώρα του Δασκάλου», τα οποία αφορούν τη διδασκαλία της έκθεσης και τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Από το 2015 παραδίδει σεμινάρια επιμόρφωσης φιλολόγων σε όλη τη χώρα με μεγάλη επιτυχία.

Αναγνωρίζοντας το υπάρχον κενό σε ζητήματα διδακτικής προσφέρει απλόχερα την εμπειρία που έχει αποκομίσει ασχολούμενος επί 30 έτη με τη διδασκαλία του μαθήματος της Έκθεσης, αλλά και επί 18 έτη ειδικά με τη Διδακτική, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας. Στην Διημερίδα θα καλυφθούν αντικείμενα τα οποία, ενώ αποτελούν καθημερινό ζητούμενο στον εργασιακό μας χώρο, δεν διδάσκονται στις Πανεπιστημιακές Σχολές.

Ο Μιχάλης Μπικάκης είναι φιλόλογος με δεκαπενταετή διδακτική εμπειρία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις «Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση».  Έχει συγγράψει βιβλία για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Λιβάνη και Πατάκη.

Στο βίντεο ο κ. Φώτης Παντόπουλος και η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Καστοριάς κ. Αγγελική Μπαλτατζή:

https://www.youtube.com/watch?v=hg7DNq8oYME

 

Back to top button