Κόσμος

«1917»: Το νέο τρέιλερ της ταινίας του Σαμ Μέντες για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Σαμ Μέντες επιχειρεί μία νέα προσέγγιση στη δημιουργία ταινιών για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο νέο τρέιλερ για “το θρίλερ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου” με τίτλο “1917”, ο Τζορτζ ΜακΚέι και ο Ντιν Τσαρλς Τσάπμαν υποδύονται δύο νεαρούς στρατιώτες που ξεκινούν μια επικίνδυνη αποστολή να περάσουν σε εχθρικό έδαφος και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα μπορούσε να σταματήσει μια θανατηφόρα επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες.

Αλλά αυτό που είναι διαφορετικό στο επικό δράμα του Μέντες είναι η προσέγγιση του, η τεχνική της μιας λήψης, ή το μονοπλάνο, δηλαδή φαίνεται να έχει γυριστεί σε ένα συνεχές πλάνο. Την τεχνική χρησιμοποίησαν οι Άλφρεντ Χίτσκοκ στην ταινία “Rope” (Ο Βρόχος) και Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου στην ταινία “Birdman”.

Στο τρέιλερ, που κυκλοφόρησε η Universal Pictures εμφανίζονται επίσης σε σκηνές δράσεις οι Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρίτσαρντ Μέιντεν, Μαρκ Στρονγκ και Άντριου Σκοτ.

Λίγες μέρες πριν από το τρέιλερ του “1917” κυκλοφόρησε ένα βίντεο από τα γυρίσματα της ταινίας, στο οποίο ο φωτογράφος Ρότζερ Ντίκινς και ο Σαμ Μέντες εξηγούν τη σύλληψη και την εκτέλεση της ιδέας του μονόπλανου.

“Αυτό που ο Ρότζερ καταφέρνει να επιτύχει είναι η κάμερα να γίνεται τρίτος χαρακτήρας” ανέφερε ο Μέντες κατά τη διάρκεια συζήτησης στο New York Comic Con. “Αν βλέπεις την ταινία και σκέφτεσαι, ‘είναι μία λήψη’ νομίζω ότι θα έχουμε αποτύχει. Εάν δεν ενδιαφέρεστε για τους [χαρακτήρες], εάν δεν πηγαίνετε σε αυτό το ταξίδι μαζί τους, τότε ποιο είναι το θέμα; ” τόνισε.

Η ταινία “1917” θα αρχίσει να προβάλλεται σε περιορισμένο αριθμό κινηματογράφων την ημέρα των Χριστουγέννων και στις 10 Ιανουαρίου 2020 θα αρχίσει η μαζική προβολή της.

ΑΠΕ

Back to top button