Η Λίτσα Σκρέκα στη συνάντηση στο υπουργεία για τα προβλήματα των νεφροπαθών Καστοριάς

Κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (Π.Ο.Ν.) επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Κοντοζαμάνη Β. στις 7/10/2019 με κύριο άξονα της συζήτησης θέματα που αφορούν τη Δωρεά Οργάνων, τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και τα συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς. Ο πρόεδρος κ. Λεοντόπουλος Γρηγόρης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες σε όλη την Ελλάδα (πχ. Ελλείψεις, προσωπικό). Στη συνέχεια έγινε αναφορά σε θέματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείου του Βόλου από τον Αντιπρόεδρο κ. Γιαννάκο Βασίλειο.
Τέλος, η κ. Σκρέκα Λίτσα, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και ταμίας του Συλλόγου Νεφροπαθών Καστοριάς έκανε εκτεταμένη αναφορά στις ελλείψεις και τα προβλήματα που απορρέουν από την λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Καστοριάς.
Συνοπτικά :

  • Πιστοποίηση της Μ.Τ.Ν. με το σύστημα ISO.
  • Κατατέθηκε αίτημα για την δημιουργία μονάδας περιτοναϊκής κάθαρσης ώστε οι ασθενείς να μην χρειάζεται να μεταφέρονται στα Ιωάννινα.
  • Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των αιτημάτων και των προκυρήξεων για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.
  • Επέκταση αποθηκευτικού χώρου για υγρά αιμοκάθαρσης.

Με εκτίμηση, ευχαριστούμε εκ βάθους τον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη Β. που εισάκουσε τα αιτήματα μας και υποσχέθηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό.

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.