Καστοριά

Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς: “Με δεκανίκι Ταμήλια οι fast track απολύσεις των 8 εργαζομένων”

Kατάργησαν κάθε έννοια νομιμότητας και δικαιοσύνης στις πλάτες  των εργαζομένων – Λουκέτο σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Δισπηλιού, Πολυκάρπης και Β’ Δ.Π.Σ. Καστοριάς

Η νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Καστοριάς, με δεκανίκι της την «Προοδευτική – εναλλακτική» παράταξη του κ. Ταμίλια, κατάφερε στον 1ο μήνα της θητείας της, με διαδικασίες fast track, να απολύσει 8 εργαζόμενους του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Κοινωνικής Ζωής» του ΕΣΠΑ και ταυτόχρονα να βάλει λουκέτο σε τρεις κοινωνικές δομές (Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δισπηλιού, Πολυκάρπης και Β’ Δ.Π.Σ. Καστοριάς).

  • Με εισηγήσεις που άλλαξαν λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ορθή επανάληψη της απόφασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου),
  • με επίκληση ως «σπουδαίου λόγου κατά την κείμενη νομοθεσία», την πρόφαση ότι οι 8 εργαζόμενοι αποτελούν πλεονάζον προσωπικό,
  • παρουσιάζοντας διαστρεβλωμένα στοιχεία για τις αναλογίες παιδιών- παιδαγωγικού προσωπικού (η δε «επιστημονική» ομάδα Ταμίλια μας παρουσίασε στοιχεία από το ΦΕΚ που αφορά στις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, νομοθεσία άσχετη με το θέμα, θολώνοντας τα νερά και δημιουργώντας εντυπώσεις),
  • αγνοώντας προκλητικά τις διατάξεις του Πρότυπου Κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (ΦΕΚ 4249/τ. Β’/5-12-2017, άρθρο 8), για τη συγκρότηση των τμημάτων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και τις απαραίτητες αναλογίες παιδιών- παιδαγωγικού προσωπικού,
  • με ειρωνικά σχόλια για τους εκπροσώπους των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης,

κατάργησαν κάθε έννοια νομιμότητας και δικαιοσύνης, δυστυχώς στις πλάτες  των 8 εργαζομένων.

Θα σταθούμε στο πλευρό των 8 εργαζομένων, όπως ήμασταν μέχρι σήμερα και θα διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι των Δήμων του Νομού Καστοριάς, θα υπερασπιστούμε τον Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και παιδείας, που έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν οι δημότες της ακριτικής μας περιοχής.

 Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στις απολύσεις εργαζομένων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

2 Comments

  1. Λοιπόν μέχρι να πάτε σχολείο και να μάθετε ελληνικά να σας ενημερώσω ότι η μη ανανέωση σύμβασης ΔΕΝ είναι απόλυση

  2. Σίγουρα πλήττονται οι εργαζόμενοι που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις εργασίας τους ορισμένου χρόνου και δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που να χάρηκε με αυτό.

    Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους.
    Δεν φταίνε οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν την μη ανανέωση των συμβάσεων.

    Φταίνε αυτοί που για να αποκτήσουν ψηφοφόρους έχουν γεμίσει το δημόσιο, τις περιφέρειες και τους δήμους με υπεράριθμους υπαλλήλους, που δεν μπορούν να πληρωθούν πια.
    Φταίνε οι λαϊκιστές που ασκώντας φθηνή πολιτική, μετέτρεψαν τον όρο “μονιμότητα” σε “σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου”, χωρίς να εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους ότι η σύμβαση ορισμένου χρόνου έχει ημερομηνία λήξης.

    Κανένας δεν είναι κατά του δημοσίου η των δημοσίων υπαλλήλων.
    Βεβαίως πρέπει να υπάρχουν οι δημόσιοι (η δημοτικοί) υπάλληλοι, για να μπορεί να λειτουργήσει το κράτος και να γίνεται σωστά η εξυπηρέτηση των πολιτών.

    Στην Ελλάδα όμως έχουμε παρεξηγήσει κάποια πράγματα και ο κάθε πολιτικάντης έχει βρει τον τρόπο συγκομιδής ψήφων μέσω των προσλήψεων, με την εύκολη δικαιολογία ότι με αυτόν τον τρόπο χτυπάει την ανεργία.
    Έτσι λοιπόν βρέθηκε το παραθυράκι των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, στις οποίες τελικά γινόταν σιωπηλή ανανέωση και έφταναν μέχρι και την μονιμότητα.

    Δεν χτυπιέται όμως έτσι η ανεργία και η αυτού του είδους πολιτική, είναι ένας φαύλος κύκλος.
    Με αυτό τον τρόπο, έχουμε φτάσει στο σημείο που ο κάθε νέος ψάχνει εναγωνίως μια θέση στο δημόσιο για να έχει δουλειά.

    Είναι όμως αυτός ο σωστός τρόπος ανάπτυξης της χώρας ;;
    Μπορεί να αναπτυχθεί η χώρα και να χτυπηθεί η ανεργία μέσω υπεράριθμων δημοσίων θέσεων εργασίας ;;
    Όχι βέβαια !!!
    Η χώρα (όπως και οι δήμοι) μπορεί να αναπτυχθεί μέσω σωστών υποδομών, οικονομικού συμμαζέματος και στήριξης των νέων που βγαίνουν στο ελεύθερο επάγγελμα.
    Και πως μπορεί να γίνει αυτό ;;;
    Πολύ απλά, με μείωση της παράλογης φορολογίας, με μείωση των εισφορών, με κίνητρα και υποδομές για την δημιουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

    Και για να μην φεύγουμε από το θέμα μας, το οποίο είναι η μη ανανέωση των συμβάσεων, η καινούργια δημοτική αρχή δείχνει μέχρι στιγμής ότι έχει σκοπό χωρίς λαϊκισμούς να συμμαζέψει όσο μπορεί τον Δήμο και να τον κάνει βιώσιμο.
    Δυστυχώς όμως για να γίνουν αυτά, θα πρέπει να παρθούν κάποιες σκληρές αποφάσεις.

Back to top button