Καστοριά: Δόθηκαν οι πρώτες 4 πιστοποιήσεις από τη Βρετανική Ομοσπονδία Κανόε-Καγιάκ (φωτογραφίες)

Κατόπιν σεμιναρίου και εξετάσεων που διενεργήθηκαν για λογαριασμό της Βρετανικής Ομοσπονδίας Canoe/Kayak (BCU), την Κυριακή (29-09-2019) και για πρώτη φορά στη λίμνη της Καστοριάς, βρισκόμαστε στην άκρως ενθαρρυντική και ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα!
Οι επιδόσεις των συμμετεχόντων ήταν εξαιρετικές και μάλιστα σε επίπεδο δυσκολίας υψηλότερο από τα στάνταρ που απαιτούνται για μία θετική αξιολόγηση!
Σε αυτό φυσικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γεγονός ότι όλοι ήταν εκπαιδευμένοι στο άθλημα, διαμέσου της Σχολής Canoe/Kayak της Kastoria Outdoors, η οποία λαμβάνει χώρα στην πόλη μας τα τελευταία έξι χρόνια με αρκετούς αθλητές να έχουν περάσει από την αγκαλιά της!
Η σχολή διενεργείται με βάση τα εκπαιδευτικά πρότυπα της Βρετανικής Ομοσπονδίας Canoe/Kayak (BCU) που είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως!
Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων έχουν ως εξής:
1. TILEMACHOS TZAKOPOULOS —- PASSED
2. THOMAS MOUSOULIS —- PASSED
3. FILIPPOS GAVRIIL —- PASSED
Εκφράζουμε από καρδιάς τα θερμά μας συγχαρητήρια στους επιτυχόντες για την προσπάθεια που κατέβαλλαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος!
Επειδή όμως για εμάς δε μετράνε μόνο οι αθλητικές επιδόσεις αλλά και το ήθος του αθλητή, συγχαίρουμε όλα τα παιδιά και για το ήθος τους!
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει ακόμα ένας επιτυχών στις εξετάσεις για τον οποίο θα θέλαμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία, χωρίς φυσικά να μειώνεται η αξία των κόπων και των τίτλων των τριών προαναφερθέντων επιτυχόντων!
Πρόκειται για τον:
4. EVANGELOS PANOS —- PASSED
ο οποίος ανήκει στα άτομα που εντάσσονται στο φάσμα του αυτισμού.
Κατόπιν συνεννόησης με την Βρετανική Ομοσπονδία, αδειοδοτήθηκε ο Βαγγέλης ώστε να συμμετέχει στις εξετάσεις και μάλιστα ως τυπικός συμμετέχων.
Ύστερα από δύο χρόνια εντατικής και σκληρής δουλειάς με τον προπονητή του κ. Γεώργιο Πισμίρη και τον συνοδό του-βοηθό προπονητή Φίλιππο Γαβριήλ, κατάφερε να φτάσει σε ικανό επίπεδο ώστε να δώσει εξετάσεις, κωπηλατώντας και πλοηγώντας μονό σκάφος, χωρίς βοηθό και να περάσει ως επιτυχών!
Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή είναι προετοιμασμένος από εμάς και έτοιμος να συμμετέχει στους αγώνες kayak των special olympics hellas που θα γίνουν αρχές του Νοέμβρη στα Χανιά.
Αξίζει λοιπόν διπλά και τριπλά συγχαρητήρια γιατί χρειάστηκε πολύ περισσότερο χρόνο, επιμονή και προσπάθεια ώστε να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα και μάλιστα να γίνει ο μοναδικός πιστοποιημένος kayaker της Βρετανικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και ίσως ανά τον κόσμο (δυστυχώς για το δεύτερο η ομοσπονδία δε μπόρεσε να μας δώσει στοιχεία).
Κουραστήκαμε και εμείς και ο Βαγγέλης στις προπονήσεις, τον πιέσαμε αρκετά κάποιες φορές, πιεστήκαμε και ΄μεις όταν μπήκαμε νερό για την προπόνηση τραυματισμένοι ενώ δεν έπρεπε, μαλώσαμε, παίξαμε, κάναμε πλάκες, κάναμε και λίγες ζαβολιές μερικές φορές, διψάσαμε κάνοντας σκληρή προπόνηση κάτω από τον καυτό ήλιο, χαιρόμασταν μαζί όταν βλέπαμε απτά τα σημάδια της βελτίωσής του, κάναμε χαζομάρες για να χαλαρώσουμε και να αποβάλλουμε την πίεση, στεναχωρηθήκαμε όταν δε μας έβγαινε η απόδοση, προσπαθήσαμε ξανά και ξανά και ξανά…, αμέτρητες φορές (ειδικά στην αρχή) και άλλα πολλά…!
Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα…
…σημαίνουν ότι γίναμε ΦΙΛΟΙ
Αυτό είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσεις την πιο τρυφερή ψυχή που υπάρχει! Την ψυχή ενός παιδιού και ειδικά ενός παιδιού με αυτισμό. Πρέπει να παίξεις μαζί του, να μιλήσεις, να μαλώσεις, να ξαναγαπηθείς, να επικοινωνήσεις, ώστε να σε ΝΙΩΣΕΙ, να σε ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και έτσι να σου δώσει τα κλειδιά της καρδιάς του!
Γιατί τα κλειδιά αυτά τα έχει μόνο το παιδί και αν δεν τα κερδίσεις δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσεις ουσιαστική σχέση μαζί του!
Είμαστε περήφανοι, εξαιρετικά χαρούμενοι και ευγνώμονες λοιπόν, πρώτα γιατί κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του Βαγγέλη και μετά για τον άθλο του-γιατί περί άθλου πρόκειται…!
Κρατάμε τη φράση που μας είπε ο πατέρας του Βαγγέλη <<Ο Βαγγέλης έχει ραντάρ και σκανάρει>> η οποία περικλείει όλα όσα προείπαμε.
…δεν το ξεγελάς το ένστικτο του παιδιού στην αγάπη…
…και όλοι εμείς (προπονητές και συναθλητές) στη σχολή Canoe/Kayak της Kastoria Outdoors, τον αγαπάμε τον Βαγγέλη και έχουμε γίνει φίλοι μαζί του!
…είναι και δικό μας παιδί…!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Excellent performance from all the candidates at their Assessment for BCU Personal Performance Awards!
Next step “Paddle Discover”. Go for it…!!!

Kastoria Outdoors