ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Παρουσίαση του βιβλίου «Σταμάτης ο ακαμάτης»

Παρουσίαση του βιβλίου «Σταμάτης ο ακαμάτης» της σειράς “μκρές ΧΑΡΑκτηριστικές ιστορίες” των εκδόσεων Μολύβι από την συγγραφέα Τριανταφυλλιά Τσιακμάκη.
Ο Σταμάτης ο ψαρής, ο τεμπέλης γαϊδαράκος ετοιμάζεται να πάει στο σχολείο της αλωνοχώρας…
“Πέταλο για να πετύχεις ταπεινός πρέπει να γίνεις σαμαροανασκουμπώσου στον κανόνα το καλό σου”. Ψέλλιζε ο Ψιτ απ’ τα δεξιά, ψέλλιζε κι απ’ τα ζερβά χώνοντας τη μύτη του στου ψαρή τα αυτιά. “Είσαι απρόσκλητος, μικρέ αγενή” γκάριξε τότε ο Σταμάτης θυμωμένα με τα αυτιά του κόμπο δεμένα. Μα σαν το σκέφτηκε καλά, ο ψύλλος ψέλλιζε σοφά. Στους κανόνες κρύβεται όλη η σοφία, κρύβονται τα μυθιαλήθεια όλη του παραμυθιού η αλήθεια. “Και στα “ΑΡΑ”, σαν ουρά παιχνιδιάρα…” Συνέχισε ο Ψιτ μυστικοψιθυρίζοντας τραγουδιστά για πράματα και θάματα που γίνονται αληθινά! Τι θα γίνει όμως στη συνέχεια; Για ποια πράματα και θάματα μιλάει ο Ψιτ ο ψύλλος, ο ψηλός, ο ψυλλιασμένος, ο μυστικοφωτισμένος και για ποια “ΑΡΑ”; Πού ακριβώς κρύβονται και τι είναι στα αλήθεια τα μυθιαλήθεια;
Το παραμύθι βοηθά τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο και πιο πολύ τους γλυκούς καρπούς της γνώσης, τη μάθηση, τη μόρφωση μέσα από διαδραστική συμμετοχή των παιδιών κατά τη διάρκεια αλλά και με την ολοκλήρωση της αφήγησης με σταυρόλεξα, μουσικοκινητικά παιχνίδια ,παιχνίδια αντίληψης, συνεργασίας ,ελεύθερης έκφρασης και ζωγραφικής αποτύπωσης.
Για παιδιά 4-7 ετών
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 στις 6:30 μ.μ.
Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

Back to top button