Καστοριά

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Για ιδία συμφέροντα, απολύσεις και λουκέτα σε Παιδικούς του Δήμου Καστοριάς (βίντεο)

Με «ρεσιτάλ» παραπληροφόρησης, κατασκευασμένων στοιχείων, υποκρισίας και άκρατου νεοφιλελευθερισμού, την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, η Δημοτική Αρχή Καστοριάς με τη στήριξη των «πρόθυμων» της παράταξης (Προοδευτική – Εναλλακτική) του κ. Ταμήλια, ενέκριναν τις απολύσεις 8 εργαζομένων και το κλείσιμο τριών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καστοριάς.

Αφήνοντας τα νομικά ζητήματα που εγείρει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιάννη Κορεντσίδη και τα οποία θα κριθούν, τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο και μέσω της δικαστικής οδού που θα προσφύγουν οι εργαζόμενοι, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς αναδείχθηκε ξεκάθαρα, η ομολογημένη πολιτική βούληση του Δημάρχου και της παράταξής του, να μετατρέψουν τον Δήμο σε κερδοσκοπική επιχείρηση αδιαφορώντας για τα προβλήματα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να απολύσει εργαζόμενους και να κλείσει Παιδικούς Σταθμούς σηματοδοτεί την αρχή των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών του Δήμου που έχει στους σχεδιασμούς του ο Δήμαρχος Καστοριάς, καταργώντας τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα τους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα εργολάβων και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη στην «ανάπτυξη» που επικαλείται η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Καμία έκπληξη δεν μας προξένησε η προσπάθεια του Δημάρχου και του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, να κατασκευάσουν στοιχεία και να χρησιμοποιήσουν εκβιαστικά ψευδοδιλλήματα προκειμένου να πείσουν για την ορθότητα της απόφασής τους.

Μεγάλη εντύπωση όμως μας προξένησε η στάση του επικεφαλής κ. Ταμήλια και της δημοτικής παράταξης «Προοδευτική – εναλλακτική», που όντας εκπαιδευτικοί σε δημόσια σχολεία όχι μόνο υπερθεμάτισαν υπέρ των απολύσεων εργαζομένων και του κλεισίματος Παιδικών Σταθμών, αδιαφορώντας για τον κοινωνικό τους ρόλο, αλλά στην προσπάθεια τους να παραπλανήσουν, προφανώς σκοπίμως και όχι από άγνοια, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, παρουσίασαν στοιχεία που αφορούν την αναλογία παιδιών – παιδαγωγών που αναφέρει ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και όχι του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών – Βρεφικών Σταθμών.

Αν σε όλα αυτά που διαδραματιστήκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς και στις ανίερες συμμαχίες που «χτίστηκαν» για να απολυθούν εργαζόμενοι και να κλείσουν Παιδικοί Σταθμοί, προσθέσουμε και την αναφορά που έγινε για Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς και δομές ΚΔΑΠ που έχει στην ιδιοκτησία του μέλος της οικογενείας του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, εύκολα οδηγούμαστε σε συμπεράσματα για το ποιους εξυπηρετεί τελικά η απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Ο αγώνας δεν τελειώνει  όμως μ’ αυτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το πρόβλημα των απολύσεων και το έκανε ευρύτερα γνωστό, στηρίζει και συνεχίζει τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καστοριάς, για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών του Δήμου και για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από την εργασία του.

Η παρέμβαση του αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, Βασίλη Γκιτάκου, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, στις 7 Οκτώβρη.

https://www.youtube.com/watch?v=KTG4OMCrm10

 ergasianet.gr

 

 

 

 

 

Back to top button