ΑθλητικάΚόσμος

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ντιέγκο Μαραντόνα – Μια ιστορία θανάτου και ανάστασης (trailer)

Ο τίτλος της ταινίας είναι «Ντιέγκο Μαραντόνα» και το υπογράφει ο σκηνοθέτης των «Senna» και «Amy» Ασίφ Καπάντια.

Το ντοκιμαντέρ μιλάει για την πολυτάραχη ζωή του μεγάλου Αργεντίνου ποδοσφαιριστή, τη διαδρομή του εντός και εκτός των γηπέδων αλλά και τις στιγμές δόξας που γνώρισε στην καριέρα του. Συγκεκριμένα αναφέρεται στο πέρασμά του από την ιταλική Νάπολι, τις «περιπέτειες» με τη Μαφία, τα ναρκωτικά αλλά και το εκρηκτικό ταλέντο και χαρακτήρα του ανθρώπου που άφησε το στίγμα του σε μία ολόκληρη εποχή.

Η ταινία δημιουργήθηκε από το προσωπικό αρχείο του Ντιέγκο Μαραντόνα, που προβάλλεται για πρώτη φορά δημόσια.

Στο σημείωμά του ο σκηνοθέτης μιλάει για το πώς έφτασε στα χέρια του το οπτικό υλικό: «Το 1981 ο ατζέντης του Μαραντόνα σκέφτηκε να κάνει μια ταινία για εκείνον και έτσι προσέλαβε δυο εικονολήπτες να τον ακολουθούν παντού. Εκατοντάδες ώρες γυρίστηκαν τότε: τα μισά αρχεία ήταν στη Νάπολη και τα άλλα μισά βρίσκονταν σε μια αποθήκη της πρώην γυναίκας του, Κλάουντια. Δεν τα είχε ακουμπήσει κανείς για τριάντα χρόνια. Έτσι, όλο το υλικό της ταινίας προέρχεται από τους προσωπικούς του εικονολήπτες».

Ο Ασίφ Καπάντια χαρακτηρίζει την περιπλάνηση του Αργεντίνου «θεού» της μπάλας μετά το περιπετειώδες πέρασμά του από την Ιταλία ως «μια ιστορία θανάτου και ανάστασης».

Το ντοκιμαντέρ έχει ως χώρα προέλευσης τη Μεγάλη Βρετανία, αποτελεί Επίσημη Συμμετοχή στο 72ο Φεστιβάλ Καννών και είναι διάρκειας 130 λεπτών.

koutipandoras.gr

Back to top button