Ο Καστοριανός που έγινε αφίσα σε εκδήλωση που ξεκινάει από αύριο (φωτο – πρόγραμμα)

Είναι γνωστός πλέον στο πανελλήνιο, καθώς είναι ένας από τους κορυφαίους δρομείς του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα. Ο πρωταθλητής μας και πολυνίκης Βαγγέλης Νούλας κοσμεί την αφίσα των 13ων Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους (Virgin Forest Trail) που θα διεξαχθούν αύριο Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στο Παρανέστι Δράμας.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τους αγώνες:

Τους 13ους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου «Virgin Forest Trail», διοργανώνουν 11 έως 13 Οκτωβρίου, ο δήμος Παρανεστίου, η Περιφέρεια ΑΜΘ – Π.Ε. Δράμας και ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης με την συνδρομή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Παρανεστίου.

Η ιδέα της διοργάνωσης γεννήθηκε το 2007 από την ανάγκη για την προβολή και προστασία του μοναδικού παρθένου δάσους στην Ευρώπη, του Παρθένου Δάσους Παρανεστίου.

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου θα τρέξουν οι αθλητές στον Υπερμαραθώνιο των 162 περίπου χιλιομέτρων με θετική υψομετρική διαφορά 6.889 μέτρων. Το Σάββατο θα γίνει ο αγώνας των 110 χιλιομέτρων με υψομετρική διαφορά τα 4.500 μέτρα. Την ίδια ημέρα θα γίνει ο αγώνας των 46 χλμ. ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο Λαϊκός Αγώνας Νέστος των 10 χιλιομέτρων. Την ίδια μέρα θα γίνει αγώνας για τα παιδιά ηλικίας 14-17 χρονών που θα τρέξουν 2.500 μέτρων.

Στην διοργάνωση υπάρχει και αγώνας δρόμου την Κυριακή που απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες.