Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Η ΑΡΣΥ για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς

ΟΧΙ στην απόλυση των υπαλλήλων παιδικών σταθμών Καστοριάς.  ΟΧΙ στο κλείσιμο παιδικών σταθμών και άλλων κοινωνικών δομών

Η «Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή στη Δ. Μακεδονία» καταδικάζει την απόλυση των οκτώ υπαλλήλων παιδικών σταθμών, μέσω της μη ανανέωσης των συμβάσεων τους, καθώς και το κλείσιμο τριών παιδικών σταθμών στο Δήμο Καστοριάς.

Η αντεργατική-αντικοινωνική-νεοφιλελεύθερη πολιτική που εγκαινίασε η νέα Δημοτική αρχή, με συμπαραστάτες συμβούλους του συνδυασμού “Τελευταία Ευκαιρία” θα μας βρίσκει συνεχώς απέναντι.

Η κοινωνική πρόνοια και οι δομές με τους ανθρώπους της δεν αποτελούν βάρος για το Δήμο, αλλά αυτοσκοπό.

Δηλώνουμε πως θα βρισκόμαστε δίπλα στους απολυμένους εργαζόμενους σε κάθε τους διεκδίκηση, καλώντας παράλληλα τη νέα Δημοτική αρχή να ανακαλέσει τις απολύσεις και να μη διανοηθεί την επέκταση της συγκεκριμένης τακτικής σε άλλους τομείς, όπως άφησε να εννοηθεί ο Δήμαρχος.

Οι τεράστιες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η νεοφιλελεύθερη- Μημονιακή περίοδος έχει αυξήσει την ανάγκη κοινωνικής μέριμνας όσο ποτέ άλλοτε και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να σταθεί αλληλέγγυα δίπλα σε όσους και όσες πλήττονται.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν αποτελούν επιχειρήσεις για να τους διαχειρίζονται κατά αυτόν τον τρόπο επίδοξοι managers.

Και δυστυχώς τόσο το νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο της ΕΕ, όσο και οι υποτελείς ντόπιες κυβερνήσεις υποβοηθούν και καλλιεργούν μια αντίληψη κορπορατισμου σε κάθε πτυχή της δημόσιας διοίκησης, απαξιώνοντας και υπονομεύοντας κάθε μορφή κοινωνικής πολιτικής εντάσσοντάς την στη λογική του κόσμου της κερδοφορίας.

Η «ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δ. Μακεδονία» θα συνεχίσει τον αγώνα της για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των πολλών, με πρόταγμα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, της νέας γενιάς και την προστασία των συμπολιτών μας που περιθωριοποιούνται καθημερινά.

Καστοριά 11/10/2019

Το Γραφείο Τύπου

της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

 

 

Back to top button