ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος ο Καστοριανός Επίσκοπος Συμεών Βολιώτης (φωτογραφίες – βιογραφικό)


Τον μέχρι σήμερα πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επίσκοπο Θεσπιών Συμεών εξέλεξε πριν από λίγο η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, νέο μητροπολίτη Φθιώτιδος εις διαδοχή του μακαριστού μητροπολίτη Νικολάου.
Ο νέος μητροπολίτης έλαβε 62 ψήφους. O μητροπολίτης Φαναρίου έλαβε 8 ψήφους ενώ υπήρξαν και 9 λευκά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ κ. ΣΥΜΕΩΝ

Ο νέος μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, ο από Θεσπιών, γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 9 Μαϊου 1977.

Το 1999 αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2002 από το Τμήμα Θεολογίας του ίδιου πανεπιστημίου.

Το 2002 υποστήριξε επιτυχώς την διπλωματική του εργασία στο εκκλησιαστικό δίκαιο στην Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με γενικό βαθμό «άριστα».

Το 2002 έγινε δεκτός από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Θεολογίας ως υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τομέα Δογματικής Θεολογίας στο γνωστικό αντικείμενο Ιστορία της Φιλοσοφίας.

Κατέχει πτυχία γλωσσομάθειας για την αγγλική και για την γερμανική γλώσσα.

Υπήρξε πνευματικό τέκνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Γρηγορίου Γ΄. Το 2001 χειροθετήθηκε Αναγνώστης και τον Αύγουστο του 2002 εκάρη Μοναχός από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ. Κατά την μοναχική του κουρά έλαβε το όνομα Συμεών εις τιμήν και μνήμην του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου.

Μέχρι το 2011 εγκαταβίωσε ως μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου της Ι.Μ. Καστορίας.

Το 2011 εντάχθηκε στον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και Πρεσβύτερος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαζαράκι Βαγίων Βοιωτίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Το 2012 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη και χειροθετήθηκε Πνευματικός .

Στις 25 Ιουνίου του 2014, διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Φεβρουάριο του 2018 εξελέγη επίσκοπος Θεσπιών

orthodoxia.info

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

 

Back to top button