Καστοριά

Καστοριά: Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του νομού μας

Λαμβάνουν υπόψη μόνο τα αριθμητικά στοιχεία του myschool, αγνοώντας τη σχολική πραγματικότητα

Την Τρίτη 6 Οκτώβριου 2019 το Δ.Σ. του συλλόγου μας, στη συνεδρίασή του, ενημερώθηκε από τους αιρετούς μας στο υπηρεσιακό συμβούλιο για την κατάσταση στα σχολεία του νομού μας όσον αφόρα στη στελέχωσή τους. Είχε προηγηθεί συνάντηση και με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι στην ακριτική περιοχή μας, εξαιτίας των τελευταίων υπηρεσιακών μεταβολών, αποσπάσεις δασκάλων στο εξωτερικό, αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών υπάρχει έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης κάποιων σχολείων. Ο πολύ μικρός αριθμός πρόσληψης αναπληρωτών δασκάλων (ΠΕ 70) στο νομό μας δεν αρκεί για να καλύψει όχι μόνο τα δηλωθέντα αρχικά κενά του προγραμματισμού του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς, αλλά ούτε και αυτά που πρoέκυψαν μετά τις τελευταίες αποσπάσεις δασκάλων στο εξωτερικό, τα οποία εκ του νόμου θα έπρεπε άμεσα να καλυφτούν.

Η παραπάνω εκπαιδευτική πολιτική μαζί με τους διαχειριστές της, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη μόνο τα αριθμητικά στοιχεία του myschool αγνοώντας τη σχολική πραγματικότητα, έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του έργου του δημόσιου σχολείου και των λειτουργιών του.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς είναι απόλυτα αντίθετος αλλά και καταδικάζει τις όποιες ενέργειες που οδηγούν στην υπολειτουργία των ολοημέρων δημοτικών σχολειών-νηπιαγωγείων και ταυτόχρονα στην ενίσχυση των ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων ανάλογων επιχειρήσεων, στη λειτουργική υποβάθμιση των σχολείων και στη σύμπτυξη τμημάτων. Τέτοιες ενέργειες θα βρουν μπροστά τους εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών/τριών.

Ζητούμε, για την ενίσχυση των δημοτικών σχολείων του νομού μας, την άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών με την πρόσληψη αναπληρωτών δασκάλων στην περιοχή μας και τη δρομολόγηση διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών μετά από δέκα χρόνια μηδενικών διορισμών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Πρόεδρος                                                                   Η Γεν. Γραμματέας

Βόλτση Αγγελική                                                   Κώστα Θάλεια

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριά

 

 

 

 

Back to top button